Χριστούγεννα στην Πανεπιστημιούπολη


Εορταστική ήταν η ατμόσφαιρα στην Πανεπιστημιούπολη την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 όπου σολίστ και μουσικά σύνολα του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχαν σε μια αλλιώτικη εκδήλωση γεμάτη ήχους, πληθωρικές μελωδίες και ρυθμικά ξεσπάσματα. Στο θαυμαστό εντυπωσιακό κόσμο της μουσικής μέσα από κλασικές και σύγχρονες συνθέσεις, τα νεαρά ταλέντα μετέφεραν στους/στις παρευρισκόμενους/ες την εξαιρετική τους ευαισθησία στη μουσική.

Με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο, οι Πρυτανικές Αρχές επέλεξαν να κλείσουν το ιδιαίτερο και γεμάτο προκλήσεις έτος 2021, θέλοντας παράλληλα να ευχηθούν δια ζώσης στο ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό ό,τι το καλύτερο για τη νέα χρονιά. Στο χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης υπενθύμισε ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων περιλαμβάνει και ένα βασικό συστατικό που δεν είναι άλλο από την προσφορά στον συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη. Στην «μελλοντική συμφωνική ορχήστρα», που άξιζε να γνωρίσουμε από κοντά, ευχήθηκε να συνεχίσει να εργάζεται σκληρά, προκειμένου το ταλέντο που έχει ήδη αποκτήσει να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Οι επιρροές που λαμβάνουν σε τόσο μικρή ηλικία, πρόσθεσε ο κ. Χριστοφίδης, από το οικογενειακό και το ακαδημαϊκό τους περιβάλλον, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα εξέλιξή τους.

Από την πλευρά του, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων, Πέτρος Στυλιανού ευχαρίστησε τις Πρυτανικές Αρχές για την ευκαιρία να παρουσιαστεί η δουλειά που ετοιμάζουν εδώ και καιρό τα παιδιά και το ανθρώπινο δυναμικό του προγράμματος, καθώς, όπως είπε, λόγω της πανδημίας, δεν δόθηκε η ευκαιρία τα τελευταία δυο χρόνια να αναδείξουν την πρόοδο που επιτεύχθηκε. Αυτά τα παιδιά, είπε, με την υποστήριξη της οικογένειας τους, δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, για να καταρτιστούν τεχνικά και να διακριθούν στον τομέα της σολιστικής ερμηνείας στην Κύπρο και το εξωτερικό. Εμείς, ως καθηγητές, πρόσθεσε, επιμένουμε τα παιδιά να αφοσιωθούν σε αυτό που πραγματικά αγαπούν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










643