Ευρωπαϊκή υποτροφία Marie Skłodowska-Curie Global Fellowship στη διδακτορική φοιτήτρια ΠΚ Έλενα Βασιλείου


 Για έρευνα που αφορά την έννοια της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς σε άτομα που βρίσκονται στη φυλακή

Τριετής υποτροφία Marie Skłodowska-Curie Global Fellowship (2020) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ύψους €277.000 απονεμήθηκε στην Έλενα Βασιλείου, διδακτορική φοιτήτρια του διδακτορικού προγράμματος Σπουδών Φύλου του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η υποτροφία αποσκοπεί σε έρευνα για την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά ατόμων που βρίσκονται στη φυλακή.

H μεταδιδακτορική έρευνα με τίτλο “Queer Interventions oSelf-harm in Prison” αποτελεί συνέχεια της διδακτορικής της διατριβής με θέμα "Queer understandings of prison paradoxes in ex-prisoners’ narratives”.  H Έλενα Βασιλείου εκπόνησε τη διατριβή της υπό την καθοδήγηση των Αναπληρωτριών Καθηγητριών Μιράντας Χρίστου και Έλενας Ιωαννίδου του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με αφετηρία τις σπουδές στην ψυχολογία και με εργαλεία που παρέχουν η queer θεωρία και οι σπουδές φύλου, η Έλενα Βασιλείου θα συνεχίσει την έρευνά της για ζητήματα που αφορούν την έννοια της αυτοκαταστροφικότητας σε  συνθήκες κράτησης. Η ευρωπαϊκή υποτροφία ξεκινά τον Ιανουάριο του 2022 και περιλαμβάνει εργασία της Έλενας Βασιλείου με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Matthew Ball στο Queensland University of Technology στην Αυστραλία και στη συνέχεια με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Anastasia Chamberlen στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ευρωπαϊκές υποτροφίες Marie Skłodowska-Curie είναι από τα πιο ανταγωνιστικά προγράμματα μεταδιδακτορικών υποτροφιών MSCA και προσελκύουν υψηλού επιπέδου ερευνητές και ερευνήτριες. Το 2020 υποβλήθηκαν συνολικά 11.573 αιτήσεις και παραχωρήθηκαν 1.630 υποτροφίες.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










772