Οι αξίες του αθλητισμού στη ζωή μας στο Ζηνώνειο Ελ. Πανεπιστήμιο


Η χρησιμότητά του ως πολυδιάστατη δραστηριότητα

Τα ολυμπιακά ιδεώδη, που τα συναντά κανείς όχι μόνο στον αθλητισμό και την Ολυμπιακή οικογένεια, αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, προσφέρουν απλόχερα μία πληθώρα φωτεινών παραδειγμάτων. Από τη θεματολογία του προγράμματος του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει αυτή η σημαντική ενότητα κι έτσι η 1η διάλεξη του 2022 θα ασχοληθεί με τα σπουδαία αυτά χαρακτηριστικά. 

Εισηγήτρια του θέματος με τίτλο: «Ο αθλητισμός και οι αξίες του στη ζωή μας», θα είναι η κα Κλέα Χατζηστεφάνου-Παπαέλληνα, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου και τέως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ.

Η κα Παπαέλληνα, θα αναλύσει τί είναι ο αθλητισμός σήμερα και τί θα μπορούσε να κάνει η κοινωνία για να αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό, αλλά και η χρησιμότητα του αθλητισμού ως πολυδιάστατης δραστηριότητας και ως πολυσύνθετης κοινωνικής πραγματικότητας. Θα δοθεί επίσης έμφαση στη σύνδεσή του με θέματα αγωγής και παιδείας κι επιπλέον θα αναδειχθούν οι δεξιότητες και οι αρετές που καλλιεργεί ο αθλητισμός και πώς αυτές οι αξίες, που προβάλλονται μέσα από πρότυπα, μπορούν και πρέπει να εμπνεύσουν τους νέους σε μια πολυτάραχη σύγχρονη κοινωνία.

Συντονίστρια της ενδιαφέρουσας αυτής συζήτησης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022, στις 7 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα είναι η Εκπρόσωπος Τύπου του Πανεπιστημίου Κύπρου, κα Δόξα Κωμοδρόμου και θα μεταδίδεται παγκύπρια σε απ’ ευθείας σύνδεση από το Ραδιόφωνο του ΡΙΚ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα 22894331/47. Όλες οι διαλέξεις πραγματοποιούνται τηρώντας τα μέτρα και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










685