Φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχαν στο Huawei Talent Summit στο Ελσίνκι


Δύο φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχαν στο Huawei Talent Summit που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, στις 10 Δεκεμβρίου 2021, από τον κινέζικο κολοσσό τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και υπηρεσιών Huawei. Περισσότεροι από 80 φοιτητές/τριες από διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα “Seeds for the Future”, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες γύρω από το θέμα των ψηφιακών δεξιοτήτων. Στόχος είναι να αναδείξουν τα επιτεύγματά τους σχετικά με το πρόγραμμα ανάπτυξης ταλέντων της Huawei.

Η ευκαιρία αυτή δόθηκε στις/τους φοιτήτριες/ές του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ανδρέα Τσιάρτα από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Έλια Νικολάου από το Τμήμα Πληροφορικής, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Συνεργασίας που υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η εταιρεία Huawei Technologies (Cyprus) Co. Ltd, έπειτα από πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η επίλυση μελλοντικών προκλήσεων όπως το χάσμα στις ψηφιακές δεξιότητες, η έλλειψη ταλέντων στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), η ισότητα και η βιωσιμότητα αποτέλεσαν το επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη διάρκεια του Huawei Talent Summit.

Οι συμμετέχοντες/ουσες στο πρόγραμμα ανέφεραν ότι ήταν μια μοναδική ευκαιρία ζωής, αφού αποκόμισαν πολλές εμπειρίες και γνώσεις στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με ταλαντούχους φοιτητές/τριες από την Ευρώπη.

Η Huawei έχει δεσμευτεί να αναπτύξει νέα ταλέντα στον τομέα των ΤΠΕ σε κάθε χώρα όπου δραστηριοποιείται ενώ το 2008 ξεκίνησε την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων υποτροφιών, διαγωνισμών τεχνολογίας και εκπαίδευσης ψηφιακών δεξιοτήτων. Έκτοτε, έχει επενδύσει πάνω από 130 εκατ. ευρώ, ωφελώντας περισσότερους από 1,54 εκατ. ανθρώπους σε πάνω από 150 χώρες παγκοσμίως.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










676