«Οι αρετές του Αθλητισμού» στη νέα διάλεξη στο Ζηνώνειο Πανεπιστήμιο


Η τέως πρόεδρος του ΚΟΑ αναδεικνύει το ευ αγωνίζεσθαι

Με τα σπουδαία χαρακτηριστικά που προσφέρει ο αθλητισμός στη ζωή μας θα ασχοληθεί η 1η διάλεξη του Ελεύθερου Ζηνώνειου Πανεπιστημίου για το 2022 που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 στις 7 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα.

Εισηγήτρια του θέματος με τίτλο: «Ο αθλητισμός και οι αξίες του στη ζωή μας», θα είναι η κα Κλέα Χατζηστεφάνου-Παπαέλληνα, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου και τέως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ.

Θα αναλύσει τί είναι ο αθλητισμός σήμερα, αλλά και τί πρέπει να γίνει από την πλευρά της κοινωνίας ώστε να τον αξιοποιεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Θα αναλύσει επίσης τη χρησιμότητα του αθλητισμού ως πολυδιάστατης δραστηριότητας και ως πολυσύνθετης κοινωνικής πραγματικότητας και θα δοθεί επίσης έμφαση στη σύνδεσή του με θέματα αγωγής και παιδείας.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που θα ακολουθήσει με το κοινό θα αναδειχθούν επιπλέον οι δεξιότητες και οι αρετές που καλλιεργεί ο αθλητισμός και πώς αυτές οι αξίες μπορούν και πρέπει να εμπνέουν τους νέους της σημερινής κοινωνίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










326