Διεθνής διάκριση για τη διδακτορική φοιτήτρια του Πανεπ. Κύπρου Μαρία Εγγλέζου


Έλαβε τον τίτλο «SLL Young Lighter 2021» στον διεθνή διαγωνισμό «SLL Young Lighter» του Society of Light and Lighting – CIBSE (UK)

Σημαντική διεθνή διάκριση πέτυχε η Μαρία Εγγλέζου Υποψήφια Διδάκτορας και Ερευνήτρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου «Ενέργεια και Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Κτιρίων» του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η διδακτορική της έρευνα γίνεται υπό την εποπτεία του Επίκουρου Καθηγητή Αιμίλιου Μιχαήλ του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η έρευνα εστιάζεται στη διερεύνηση παραμέτρων αρχιτεκτονικού σχεδιασμού σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης, όπως τα μεγέθη των εξωτερικών ανοιγμάτων, τα χαρακτηριστικά των υαλοπινάκων και ο προσανατολισμός του χώρου υγειονομικής φροντίδας. Το αποτέλεσμα του σχεδιασμού αξιολογήθηκε με τη χρήση ποιοτικών, ποσοτικών, στατικών και δυναμικών δεικτών, καθώς και με ανθρωποκεντρικούς δείκτες, οι οποίοι συνδέουν την επίδραση του φωτισμού με την υγεία και ευεξία του ανθρώπου. Αυτή η έρευνα έλαβε το βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό «SLL Young Lighter» του Society of Light and Lighting - CIBSE (Ηνωμένο Βασίλειο) και στη Μαρία απονεμήθηκε ο τίτλος «SLL Young Lighter 2021». Στον διεθνή διαγωνισμό «SLL Young Lighter» συμμετέχουν νέοι επαγγελματίες και ερευνητές που ασχολούνται με τον φωτισμό και βρίσκονται στα πρώτα στάδια της καριέρας τους. Ο διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο και η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει τρία στάδια στα οποία οι διαγωνιζόμενοι αξιολογούνται στο αντικείμενο της έρευνάς τους από διεθνή κριτική επιτροπή.

Η έρευνα που βραβεύτηκε αποτελεί μέρος της διδακτορικής διατριβής της Μαρίας Εγγλέζου, η οποία εστιάζει στην ποιοτική και ποσοτική μελέτη του φυσικού φωτισμού σε κτίρια υγειονομικής περίθαλψης και στις επιδράσεις του φωτισμού στην υγεία και ευεξία των ασθενών.

Περισσότερα για τη βραβευμένη έρευνα μπορείτε να αναζητήσετε στον σύνδεσμο:

https://www.cibse.org/news-and-policy/december-2021/challenging-the-status-quo-maria-englezou-named                                                                                                                                      




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1468