Αννίτα Σαντοριναίου και Γιώργος Μουαΐμης στο Ζηνώνειο


Οι κορυφαίοι ηθοποιοί συζητούν με το κοινό για τη σχέση του πολιτισμού με το θέατρο

Η ζωή τους μοιάζει με ένα θεατρικό έργο, με μια κινηματογραφική ταινία. Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θέατρο. Οι δυο καταξιωμένοι και αγαπητοί ηθοποιοί, Αννίτα Σαντοριναίου και Γιώργος Μουαΐμης μας δίνουν τη δική τους ερμηνεία για τη σημασία του θεάτρου, αλλά και τη θέση που έχει στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Μιλούν για τον ηθοποιό και τον ρόλο του, για τον θεατή και τις απαιτήσεις του. Κάθε θεατρική παράσταση για τους ίδιους, είναι ένα ταξίδι, μια εμπειρία που μοιράζονται κοινό και θεατές. Σε κάθε τους παρουσίαση κλέβουν τις εντυπώσεις. Τους απολαμβάνει κανείς στο σανίδι, καθώς παίζουν το ρόλο τους γεμάτοι λάμψη και ενέργεια. Παρατηρείς τον τρόπο που εκφράζονται, τα ρούχα που φοράνε και τους χειροκροτείς στο τέλος κάθε παράστασης.

Από τη θεματολογία του προγράμματος του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ενότητα της Τέχνης και του Πολιτισμού. Σε μια ανοικτή κι εφόλης της ύλης συζήτηση με το κοινό, το απολαυστικό δίδυμο καταγράφει το πάθος του για την Τέχνη του θεάτρου, αλλά και το πλήγμα που δέχθηκε από την πανδημία, καθώς ο κορωνοϊός δεν άφησε ανεπηρέαστο και τον τομέα του πολιτισμού, με αποτέλεσμα να αναβληθούν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.

Η Εκπρόσωπος Τύπου του Πανεπιστημίου Κύπρου, κα Δόξα Κωμοδρόμου θα συντονίσει αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022, στις 7 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα. Η διάλεξη θα είναι ανοικτή για τους θεατρόφιλους και εκτιμητές του έργου των δυο ηθοποιών και όχι μόνο, ενώ θα μεταδίδεται επίσης και από το Ραδιόφωνο του ΡΙΚ, στη συχνότητα 97.2.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα 22894331/47. Όλες οι διαλέξεις πραγματοποιούνται τηρώντας τα μέτρα και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας.  
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


414