Ο βραβευμένος Έλληνας δημοσιογράφος Π. Τσίμας κύριος ομιλητής στη Γιορτή των Γραμμάτων στο Παν. Κύπρου


 Στην Κύπρο φθάνει τις επόμενες μέρες ο Έλληνας δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τη Γιορτή των Γραμμάτων.

Ο έγκριτος και αγαπητός δημοσιογράφος, βραβευμένος το 1988 από το Ίδρυμα Μπότση, θα μιλήσει για την Παιδεία, τη Δημοκρατία και τη Δημοσιογραφία. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022, στις 6 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη.

Ποιος είναι ο Παύλος Τσίμας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ως φοιτητής έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Εργάστηκε για λίγο ως δικηγόρος και από το 1980 ως δημοσιογράφος. Ξεκίνησε ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα Ριζοσπάστης και αργότερα ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού 902 και της εφημερίδας ΠΡΩΤΗ. Από το 1991 αρθρογραφεί στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ, ενώ διετέλεσε και διευθυντής του περιοδικού ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Το 1987 συμμετείχε στη δημοσιογραφική ομάδα που εγκαινίασε τον ΑΘΗΝΑ 9,84 και από τότε έχει καθημερινή παρουσία στο ραδιόφωνο. Το 1993 παρουσίασε την πρώτη του ενημερωτική εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Στα χρόνια που ακολούθησαν, έχει παρουσιάσει εκπομπές δημοσιογραφικής έρευνας και πολιτικά talk show (Μήλον της Έριδος, Μαύρο Κουτί, Έρευνα, κ.λπ.) στην τηλεόραση του ΜΕΓΚΑ και στην ΕΡΤ. Από το 2014 συνεργάζεται και πάλι με τον ΣΚΑΪ, όπου παρουσιάζει την καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή «Ημερολόγιο», συμμετέχει στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων και επιμελείται ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων «Το ημερολόγιο της κρίσης» και «Ο φερετζές και το πηλήκιο» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται από τον Ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου, UcyVoice στη συχνότητα 95.2 και από το κανάλι του Πανεπιστημίου στο YouTube: https://www.youtube.com/user/UNIVERSITYOFCYPRUS.

Δηλώσεις συμμετοχής: www.ucy.ac.cy/ucyevents. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέστε το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης επίσημων εκδηλώσεων στα τηλ. 22894331/47.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










712