Παραχώρηση υποτροφιών από Huawei Κύπρου σε φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου


Η Huawei Κύπρου, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Seeds for the Future Scholarships” παραχώρησε υποτροφίες σε 14 φοιτητές και φοιτήτριες προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου των Τμημάτων Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής, Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι υποτροφίες δόθηκαν στο πλαίσιο της Συμφωνίας Συνεργασίας που υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η εταιρεία Huawei Technologies (Cyprus) Co. Ltd, έπειτα από πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Πρόγραμμα “Seeds for the Future Scholarships” υλοποιείται φέτος για πρώτη φορά και απευθύνεται σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς σπουδαστές/στριες πανεπιστημιακών σχολών με ειδίκευση στον τομέα των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT).

Την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022, το Ινστιτούτο Κομφούκιος διοργάνωσε ευχαριστήρια εκδήλωση εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης, Καθηγητής Ιωάννης Γιαπιντζάκης, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, κα Έλενα Αυγουστίδου – Κυριάκου, ο Γενικός Διευθυντής της Huawei Κύπρου, κος Wu Hao, καθώς επίσης οι δικαιούχοι/ες φοιτητές/τριες, εκπρόσωποι των Τμημάτων Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής, Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, όπως και της Huawei Κύπρου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, εξέφρασε, την ευγνωμοσύνη του προς τη Huawei Κύπρου για τη γενναιόδωρη προσφορά της και πρόσθεσε ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, μέσω των ευκαιριών που τους δίνονται από τη Huawei Κύπρου, θα μπορέσουν μελλοντικά να συνεισφέρουν σημαντικά στον τομέα των τεχνολογιών και πληροφορικής, στον οποίο δραστηριοποιείται η Huawei. Ευχήθηκε, επίσης, ότι η μακρόχρονη συνεργασία ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Huawei Κύπρου, θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Ο Γενικός Διευθυντής της Huawei Κύπρου, κος WuHao, αναφέρθηκε στην πολύχρονη στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και στην περαιτέρω στήριξη προς τους φοιτητές. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι το Πρόγραμμα “Seeds for the Future”, θα συνεχίσει να προσφέρεται στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου δίνοντάς τους την ευκαιρία να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις στον κλάδο της Πληροφορικής και Επικοινωνιών, να εκπαιδευτούν από κορυφαίους επαγγελματίες σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής, να ενημερωθούν για το τεχνολογικό οικοσύστημα της Κίνας, αλλά και να ανακαλύψουν τον Κινέζικο πολιτισμό. Η έναρξη του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου έγινε το 2016 και μέχρι τώρα συμμετείχαν συνολικά 48 φοιτητές.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου ευχαρίστησαν τη Huawei Κύπρου για τις ευκαιρίες που τους προσφέρει, μέσω των προγραμμάτων της, αφού έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να αλληλοεπιδράσουν πρακτικά με τον τομέα των σπουδών τους και να δικτυωθούν επαγγελματικά.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










549