Πρόοδος στην αναγνώριση του αυτισμού από νεαρή ηλικία


«Σημαντική αύξηση στις διαγνώσεις τα τελευταία χρόνια»

Σημαντικά αυξημένες είναι οι παραπομπές για διερεύνηση παιδιών με την υποψία αυτιστικών χαρακτηριστικών τα τελευταία χρόνια. Αυτό παρατηρείται από όλους τους επαγγελματίες υγείας αλλά και της εκπαίδευσης. Με αυτές τις επισημάνσεις θα ασχοληθεί η διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022, στις 6:00μ.μ. στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πόλεως Χρυσοχούς στην Πάφο. Εισηγήτρια του θέματος με τίτλο «Έχει το παιδί μου αυτιστικά χαρακτηριστικά; Η φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών: Μύθοι και Αλήθειες», θα είναι η Δρ Βιολέττα Χριστοφίδου Αναστασιάδου, MD, PHD, Παιδίατρος, Κλινική Γενετίστρια.

Η κα Χριστοφίδου θα αναλύσει πως όλο και περισσότεροι νέοι γονείς τρέχουν πανικόβλητοι να βρουν απαντήσεις στη δική τους ανησυχία και μαγικές λύσεις για την ανάπτυξη του παιδιού τους, αλλά και το αν υπάρχει πραγματικά αύξηση των περιστατικών, αν πρόκειται για  μια επιδημία, ή για υπερδιάγνωση.

Επιπρόσθετα, η εισηγήτρια θα αναφερθεί στα αυτιστικά χαρακτηριστικά και τη σωστή διάγνωση, αλλά και στο αν είναι ο αυτισμός γενετικό ή περιβαλλοντικό νόσημα. Επίσης, θα απαντηθούν ερωτήματα ως προς την γνώση των ανθρώπων για τα φυσιολογικά στάδια της ανάπτυξης των παιδιών, αλλά και τι πρέπει να  κάνουν οι γονείς για να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους έχουν τα εφόδια και την φροντίδα που χρειάζονται, για να αναπτυχθούν σωστά.

Η διάλεξη με συντονιστή τον Δρ. Αθανάσιο Αθανασίου, Προσωπικό Γιατρό παιδιών και ενηλίκων, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς και θα είναι ανοικτή για το κοινό.  Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας. Απαραίτητη η προσκόμιση safe pass για όσους θα παραστούν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα 22894331/47.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










384