Η Πρέσβης της Γαλλίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Παρουσιάζει τις προκλήσεις της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα, «Οι προκλήσεις της Γαλλικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022 στις 5:00μ.μ., στο Αμφιθέατρο Β108, στο Κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη.

Ομιλήτρια θα είναι η Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, κα Salina GRENET-CATALANO, η οποία θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σημερινό πολιτικό πλαίσιο. Η κα GRENET-CATALANO είναι διπλωματούχος του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού και βρίσκεται στην ενεργό διπλωματική δράση από το 1997, ενώ έχει αναλάβει καθήκοντα έκτακτου και πληρεξούσιου Πρέσβεως στην Κύπρο από το Δεκέμβριο του 2020.

Tο Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο συνδιοργανώνει το γεγονός αυτό, θεωρεί τη Γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το τρέχον εξάμηνο ιδιαίτερα σημαντική. Είναι η 13η εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία που ασκεί η Γαλλία από το 1958 και η πρώτη από το 2008.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη γαλλική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική.

Η ενδιαφέρουσα αυτή δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, και θα αναμεταδίδεται διαδικτυακά μέσω του συνδέσμου https://bit.ly/3tbyZhW. Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων στα τηλέφωνα 22894331/47.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










439