Αναγόρευση του Καθηγητή Richard Fentiman σε επίτιμο διδάκτορα


Τον Καθηγητή Richard Fentiman θα αναγορεύσει σε Επίτιμο Διδάκτορα η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου μετά από ομόφωνη εισήγηση του Συμβουλίου της Σχολής και τελική απόφαση από τη Σύγκλητο και επικύρωσή της από το Συμβούλιο του Ανώτατου Ακαδημαϊκού Ιδρύματος.

Την Τελετή Αναγόρευσης θα προσφωνήσει ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης. Η Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής, Καθηγήτρια Ελένη Φτιάκα θα αναγνώσει το σχετικό ψήφισμα, ενώ το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο Καθηγητής του Τμήματος Νομικής, Νικήτας Χατζημιχαήλ. Ακολούθως, ο Καθηγητής Richard Fentiman στην αντιφώνησή του, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Principle and Pragmatism in Private International Law».

Ο Richard Fentiman είναι Καθηγητής Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου και Arthur Armitage Fellow του Queens’ College του Πανεπιστημίου του Cambridge και είναι ίσως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του σύγχρονου Αγγλικού ιδιωτικού διεθνούς δικαίου και ένας από τους διαπρεπέστερους επιστήμονες αυτού του σύνθετου κλάδου παγκοσμίως, με σημαντική συνεισφορά επίσης στο χώρο του συγκριτικού δικαίου, της αγγλικής πολιτικής δικονομίας και της θεωρίας δικαίου. Οι πολυάριθμες μελέτες και διαλέξεις του τυγχάνουν αναφοράς στη διεθνή νομική επιστήμη και τη νομολογία. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Pilkington από το Πανεπιστήμιο  του Cambridge, ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cornell, το Ινστιτούτο Συγκριτικού Δικαίου στο Τόκυο και το Universite Libre de Bruxelles.

Η Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Richard Fentiman, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 στις 7:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο «Νίκος Κ. Σιακόλα», στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ) του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η Τελετή είναι ανοικτή για το κοινό και όσοι/εςπαρευρεθούν είναι απαραίτητο να προσκομίσουν safe pass. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας.

Για όσους/ες επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση διαδικτυακά, μπορούν να επισκεφθούν τον σύνδεσμο: https://bit.ly/3LRFSv8. Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, τηλ. 22894331/47.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










532