Θεμελιώνεται από τον ΠτΔ το Κτήριο του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Παν. Κύπρου


Την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 στις 6:30 μ.μ. θεμελιώνεται από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, το Κτήριο του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών «Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη» του Πανεπιστημίου Κύπρου

Το σύνθετο και απαιτητικό κτηριολογικό πρόγραμμα του Τμήματος είναι οργανωμένο σε πέντε επίπεδα και σε δύο ζώνες ανάλογα με το βαθμό προσβασιμότητας τους. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει χώρους υποδοχής, ερευνητικά εργαστήρια, χώρους υποστήριξης ερευνητικών δραστηριοτήτων, χώρους σεμιναρίων, γραφεία ακαδημαϊκών, χώρους ερευνητών, μονάδα διατήρησης ζώων (τρωκτικών) και άλλα. Οι διακριτές ζώνες πρόσβασης διαχωρίζουν το κτήριο σε χώρους ευρείας πρόσβασης, οι οποίοι περιλαμβάνουν τα διδακτικά εργαστήρια για τους προπτυχιακούς φοιτητές, τα γραφεία των ακαδημαϊκών και τους χώρους διοικητικής υποστήριξης και στους ερευνητικούς χώρους που αφορούν σε μεταπτυχιακές και μεταδιδακτορικές δραστηριότητες.

Τα ερευνητικά εργαστήρια σχεδιάστηκαν για να εξυπηρετούν εξειδικευμένες διαφορετικές δραστηριότητες και θα διαθέτουν σύγχρονη εργαστηριακή υποδομή και εξοπλισμό έτσι ώστε να προσφέρουν στους ερευνητές κάθε δυνατότητα εργασίας σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας. Στο πέμπτο επίπεδο του κτηρίου θα στεγαστεί η μονάδα διατήρησης τρωκτικών, η οποία θα αποτελεί μια αυτόνομη εργαστηριακή οντότητα με όλα τα απαραίτητα για τις ερευνητικές δραστηριότητες στο πεδίο αυτό. Το κτήριο των Κοινόχρηστων Χώρων Διδασκαλίας καταλαμβάνει εμβαδόν γύρω στα 6 χιλιάδες τμ. Περιλαμβάνει 5 αμφιθέατρα και 21 αίθουσες διδασκαλίας, υποστηρικτικούς χώρους και κυλικείο. Όλοι οι χώροι διδασκαλίας και τα αμφιθέατρα θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας.

Το κτήριο θα ονομαστεί «Κτήριο Βιολογικών Επιστημών Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη», μετά από τη σημαντική δωρεά του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και ο κ. Αναστάσιος Π. Λεβέντης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη. Επίσης στην τελετή χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο κ. Ανδρέας Κ. Χριστοφίδης, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην παρουσίαση του έργου θα προβεί ο Αρχιτέκτονας, κ. Μιλτιάδης Κατσαρός από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο “KTPCG Collective Architects”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, τηλ. 22894331/47.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










563