Ιεροκήπειο: Γεροσκήπου: Μια νέα αρχαιολογική θέση της Ελληνιστικής περιόδου στην Πάφο


Η πρόταση για την ανέγερση ενός μεγάλου οικιστικού και τουριστικού συγκροτήματος στην παραλιακή θέση «Παχύαμμος» της Γεροσκήπου και οι βάσιμες υπόνοιες για την ύπαρξη αρχαιοτήτων στην περιοχή, οδηγούν στην επέμβαση του Τμήματος Αρχαιοτήτων και στην επιβολή όρου για τη διενέργεια προκαταρκτικής αρχαιολογικής έρευνας. Ομιλητής της διάλεξης στο Ιεροκήπειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Πάφο,  με τίτλο «Γεροσκήπου Παχύαμμος: Μια νέα αρχαιολογική θέση της Ελληνιστικής περιόδου στην Πάφο», που σχετίζεται με τα πιο πάνω, θα είναι ο Δρ Ευστάθιος Ράπτου, Αρχαιολογικός Λειτουργός Α΄ στο Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Δρ Ράπτου, η συνεχιζόμενη από το 2015 ανασκαφή του χώρου φέρνει στο φως ένα επιβλητικών διαστάσεων κτηριακό συγκρότημα που οργανώνεται γύρω από ένα κεντρικό αίθριο. Η κύρια φάση χρήσης των εγκαταστάσεων που ανακαλύπτονται χρονολογείται στην Ελληνιστική περίοδο αλλά τα ευρήματα επιβεβαιώνουν την ανθρώπινη παρουσία από τα τέλη της Κλασικής μέχρι και τη Ρωμαϊκή περίοδο.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022, στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στο Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου στα τηλέφωνα 22894331/47.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










379