#ScienceTalks: Το φιλοσοφικό κίνημα της φαινομενολογίας


Πώς προσπαθεί να εξηγήσει τον υπαρκτό κόσμο το φιλοσοφικό κίνημα της φαινομενολογίας;

Στο 48ο επεισόδιο της σειράς εκλαϊκευτικής επιστήμης #ScienceTalks του Πανεπιστημίου Κύπρου, συζητάμε με τον Μεταδιδακτορικό Ερευνητή στη Φιλοσοφική Σχολή κ. Χρίστο Χατζηιωάννου.

Ο κ. Χατζηιωάννου είναι Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πρόγραμμα «ΟΝΗΣΙΛΟΣ». Σπούδασε στην Αμερική, την Αγγλία και τη Γερμανία. Έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ το 2015 και στη διδακτορική του διατριβή εξέτασε τον ρόλο των διαθέσεων (και των συναισθημάτων ευρύτερα) στο έργο του Γερμανού φιλοσόφου του 20ου αιώνα, Μάρτιν Χάιντεγκερ. Πριν έρθει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, διετέλεσε Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας, και πιο πριν Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Δουβλίνου (University College Dublin).

Η έρευνά του αφορά στον τομέα της Φαινομενολογίας και εστιάζει στα συναισθηματικά φαινόμενα και τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με την αντίληψη, τη θεωρία και την οντολογική σκέψη. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες πάνω στη φαινομενολογία του Μάρτιν Χάιντεγκερ και του Έντμουντ Χούσερλ, και έχει επιμεληθεί και συνεπιμεληθεί τρεις ακαδημαϊκούς τόμους.

Για να ακούσετε το 48ο επεισόδιο της σειράς #ScienceTalks για τη φαινομενολογία επισκεφτείτε τη σελίδα https://anchor.fm/ucy-science-talks. Για να παρακολουθείτε τα επεισόδια μπορείτε να εγγραφείτε στα podcast Science Talks στο Spotify ή τα Google Podcasts. Οι εκπομπές μεταδίδονται, επίσης, κάθε Τρίτη και Πέμπτη στον UCY Voice 95.2.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στη Μαρίζα Λαμπίρη, Επικεφαλής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου και η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο του Κέντρου Πληροφόρησης-Βιβλιοθήκη "Στέλιος Ιωάννου" από τον Παύλο Χαραλάμπους.

 

#Science Talks. Μιλάμε για την Επιστήμη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










826