Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για τον πόλεμο στην Ουκρανία


Νέοι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί και οι προεκτάσεις στην Ευρώπη

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας - ΟΠΕΚ διοργανώνουν συνέδριο με θέμα, «Η σκιά του πολέμου στην Ουκρανία: Τι διακυβεύεται για την Ευρώπη;». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Μαΐου 2022 και ώρα 17:00 – 20:00, στην Αίθουσα 010 του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά).

Σκοπός του συνεδρίου είναι η εμβάθυνση στις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία σε σχέση με το διεθνές δίκαιο και τους νέους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς που έχει προκαλέσει. Επίσης οι εισηγητές θα εστιάσουν στις προεκτάσεις που έχει ο πόλεμος στην αρχιτεκτονική ασφάλειας και άμυνας της Ευρώπης, στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελλάδα και την Κύπρο.

To συνέδριο θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης. Σε εισαγωγική παρέμβαση θα προβεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΠΕΚ και Διδάκτωρ Ιστορίας, κ. Παύλος Μ. Παύλου.

Το συνέδριο χωρίζεται σε δύο ενότητες ως ακολούθως:

ΕΝΟΤΗΤΑ Α’:

«Το Διακύβευμα του Γεωπολιτικού Ανταγωνισμού και η Αμηχανία του Διεθνούς Δικαίου»

Εισηγητές θα είναι οι, Κώστας Μ. Κωνσταντίνου, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεωνκαι Άρης Κωνσταντινίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συντονίστρια θα είναι η κα Κατερίνα Γεννάρη, Διεθνολόγος, μέλος του Διευρυμένου Συμβουλίου ΟΠΕΚ.

ΕΝΟΤΗΤΑ Β’:

«Νέα Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Ασφάλειας και Άμυνας και προεκτάσεις για Κύπρο και Ελλάδα»

Εισηγητές θα είναι οι, κα Μυρτώ Ζαμπάρτα, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συντονίστρια θα είναι η κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, Διεθνολόγος, Ανώτερη Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων τουΠανεπιστημίου Λευκωσίας.

H εκδήλωση θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία δηλώνοντας συμμετοχή στον σύνδεσμο  www.ucy.ac.cy/ucyevents και θα μεταδίδεται επίσης διαδικτυακά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στο Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα: 22894331/347.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










349