Επαναλειτουργεί ο θεσμός του Θερινού Σχολείου του Πανεπ. Κύπρου «Καλοκαιρινές Ακαδημίες 2022»


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, μετά από 2 χρόνια πανδημίας, διοργανώνει για 5η φορά, το Θερινό Σχολείο, με τη ονομασία πλέον «Καλοκαιρινές Ακαδημίες», για μαθητές/τριες, που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τα επαγγέλματα και τα επιστημονικά πεδία που τους ενδιαφέρουν. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 5 Ακαδημιών:

1)      Science Technology Engineering Art Mathematics

2)      Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης

3)      Ιατρικής και Βιοεπιστημών

4)      Κοινωνικών Επιστημών

5)      Φιλοσοφικής και Ανθρωπιστικών Επιστημών

Η καινοτομία της φετινής διοργάνωσης έγκειται στην διαθεματικότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος. Αυτό έχει ως πλεονέκτημα την παροχή μιας πιο ολοκληρωμένης εμπειρίας στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες, καθώς και την καλύτερη προετοιμασία τους για το μέλλον, αφού πλέον ζούμε στην εποχή της διαθεματικότητας τόσο των προκλήσεων, όσο και των λύσεών τους. Επίσης, σε όλες τις Ακαδημίες θα υπάρχει σημαντικός χρόνος εκπαίδευσης και ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων, των λεγόμενων δεξιοτήτων ζωής (life skills), καθώς και χρόνος για κοινωνικοποίηση και ψυχαγωγία, και γενικά της απόκτησης μιας πρώτης γεύσης από τη ζωή στο Πανεπιστήμιο.

Ο τίτλος της κάθε Ακαδημίας προσδίδει και την κύρια κατεύθυνσή της. Σε όλες όμως θα υπάρχουν διαθεματικά στοιχεία που θα προσφέρουν διαφορετικές Σχολές και Τμήματα του Πανεπιστημίου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εργαστήρια, διαλέξεις, πειράματα, συζητήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, χρήση του Αθλητικού Κέντρου, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ελεύθερο χρόνο, κ.ά.

Στις Ακαδημίες μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες που έχουν συμπληρώσει τη Γ' Γυμνασίου, καθώς και μαθητές/μαθήτριες Λυκείου και Τεχνικών Σχολών. Η γλώσσα των Ακαδημιών είναι τα Ελληνικά (πλην των μαθημάτων ξένων γλωσσών). Με τη λήξη του προγράμματος θα παρέχεται στον συμμετέχοντα / στη συμμετέχουσα πιστοποιητικό φοίτησης στην Καλοκαιρινή Ακαδημία.

Διαμονή και σίτιση

Υπάρχει δυνατότητα για περιορισμένο αριθμό μαθητών/μαθητριών για διαμονή στις Φοιτητικές Εστίες. Για το λόγο αυτό, προτεραιότητα για διαμονή θα δοθεί σε μαθητές/μαθήτριες εκτός της επαρχίας Λευκωσίας. Στους διαμένοντες/ουσες θα προσφέρεται πρόγευμα και δείπνο, ενώ όλοι οι μαθητές/τριες θα γευματίζουν στο Πανεπιστήμιο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι τις 20 Μαΐου 2022. Τόσο οι θέσεις στις Ακαδημίες όσο και τα διαθέσιμα δωμάτια στις Φοιτητικές Εστίες είναι περιορισμένα και θα παραχωρούνται με σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες (δίδακτρα, πρόγραμμα, αιτήσεις, κ.ά.) οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22894116, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο summeracademies@ucy.ac.cy και στην ιστοσελίδα www.ucy.ac.cy/summeracademies




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1984