Διεθνής τιμητική διάκριση για τον Καθ. Ευστάθιο Παπαροδίτη του Πανεπιστ. Κύπρου


Εξελέγη IMS Fellow του Διεθνούς Ινστιτούτου Μαθηματικής Στατιστικής για την εξαιρετική έρευνά του στη Μη Παραμετρική Στατιστική και για την υποδειγματική συνεισφορά του στη Μαθηματική Στατιστική  και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Καθηγητής Ευστάθιος Παπαροδίτης του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου εξελέγη IMS Fellow  τoυ Διεθνούς Ινστιτούτου Μαθηματικής Στατιστικής (Institute of Mathematical Statistics). Ο Καθηγητής Παπαροδίτης  έλαβε αυτή τη διάκριση  για την εξαιρετική έρευνά του στη περιοχή της Μη Παραμετρικής Στατιστικής, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης διαφορετικών μεθόδων αναδειγματοληψίας για χρονοσειρές, καθώς και  για την υποδειγματική συνεισφορά του στη Μαθηματική Στατιστική Επιστήμη και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η απονομή του τίτλου του IMS Fellow αποτελεί σημαντική τιμητική διάκριση σε μέλη του Διεθνούς Ινστιτούτου Μαθηματικής Στατιστικής, για περισσότερα από 85 χρόνια. Κάθε Fellow αξιολογείται από μια επιτροπή συναδέλφων του και θα πρέπει να έχει επιδείξει σημαντική διάκριση στην έρευνα ή ηγετική συμπεριφορά που να έχει επηρεάσει βαθιά τον τομέα της Μαθηματικής Στατιστικής και των Πιθανοτήτων.

Το Ινστιτούτο Μαθηματικής Στατιστικής ιδρύθηκε το 1935, με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και της διάδοσης της θεωρίας και των εφαρμογών της Στατιστικής και των Πιθανοτήτων. Το IMS έχει 4.200 ενεργά μέλη σε όλο τον κόσμο. Σε περίπου 10% από αυτούς/ές έχει απονεμηθεί η διάκριση του IMS Fellow.

Δείτε αναλυτικά εδώ τον κατάλογο με τις/τους  Honored IMS Fellows και στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://imstat.org/honored-ims-fellows/                                                                                  




Comments (1)

  1. Neofytos Seas:
    Apr 28, 2022 at 01:12 PM

    Συγχαίρω τον καθηγητή Ευστάθιο για τη διάκρισή του.
    Θα τον συγχαιρόμουν με όλη μου την καρδιά και θα ένιωθα ιδιαίτερα περήφανος για αυτόν, αν τον έβλεπα να είναι και ενεργό μέλος του κοινωνικού γίγνεσθαι σε θέματα στατιστικής.
    Για μένα είναι αδιανόητο, να επί συμβαίνουν τόσα τραγελαφικά από την Υπηρεσία Εξετάσεων στο θέμα της στατιστικής επεξεργασίας για τον κατάλογο διορισίμων και να μην υπάρχει δημόσια αντίδραση εκ μέρους του καθηγητή Ευσταθίου. Η σιωπή και η ανοχή δεν συνάδει με ηγετική συμπεριφορά όπως του αποδίδεται.
    Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι επιβάλλεται να τοποθετηθεί με παρρησία επί του θέματος, αν θέλει να επισφραγίσει βαθιά τη διάκρισή του.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










871