Η Λευκωσία τιμά την ημέρα της Ευρώπης


Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, από τις 10:00 μέχρι τις 15:00, στην Πλατεία Ελευθερίας

Η Ημέρα της Ευρώπης για ακόμη μία χρονιά, αποτελεί μοναδική ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι. Με αφορμή την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Schuman» τον Μάιο του 1950, η οποία έθεσε την Ευρώπη στην τροχιά για τη συγκρότηση της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιορτάζουμε την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την Ενότητα και την Αλληλεγγύη, στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, την Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, από τις 10:00π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ.

Το Europe Direct Λευκωσίας - Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, τον Δήμο Λευκωσίας, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το ΙΔΕΠ Δια Βίου Μάθησης, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων (ΟΕΠΠΣ), φρόντισαν να συνδυάσουν γνώση και ψυχαγωγία προς όφελος μικρών και μεγάλων. Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Γραφείο του Επιτρόπου του Πολίτη, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας, το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας και η εταιρεία Enoros Consulting Ltd.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την έπαρση της σημαίας της Ευρώπης και θα συνοδεύεται από τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «Ωδή στη Χαρά». Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης θα καλωσορίσει τους προσκεκλημένους και το κοινό και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Κασουλίδη, τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, κ. Ανδρέα Κεττή, την Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο, κα Salina Grenet-Catalano, η χώρα της οποίας προεδρεύει του Συμβουλίου της Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο, την Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κα Μυρτώ Ζαμπάρτα και τον Επίτροπο του Πολίτη, κ. Παναγιώτη Σεντώνα. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, με δικό του χαιρετισμό θα δώσει το μήνυμα για την Ημέρα της Ευρώπης και θα αναδείξει τη σημασία της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος - πιο πράσινου, πιο περιεκτικού και ψηφιακού.

Στις 8 Μαΐου θα τιμήσουμε το πανανθρώπινο και επίκαιρο μήνυμα της ειρήνης με το σχηματισμό του σήματος της ειρήνης από ομάδα συμμετεχόντων. Παράλληλα, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συζήτηση με Ευρωβουλευτές και να συζητήσουν για θέματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενημερωτικά περίπτερα θα παρέχουν ταυτόχρονα πληροφορίες στο κοινό για ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, σχέδια χορηγιών, προγράμματα απασχόλησης και εκπαίδευσης, και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έμφαση θα δοθεί παράλληλα στο παιχνίδι και τη διαδραστική δημιουργικότητα που θα προσφέρει το πλούσιο πρόγραμμα που ετοιμάστηκε για παιδιά, όπως αγγειοπλαστική, ζωγραφική, αφήγηση παραμυθιού, φουσκωτά, μπαλόνια και κλόουν.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://eudaynicosia.com/ ή να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22894278.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1315