Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο Παν. Κύπρου: Προσκυνηματικές Τέχνες και Τελετουργίες


Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο της Ερευνητικής Μονάδας για Μεσαιωνικές Τέχνες και Τελετουργίες του Πανεπιστημίου Κύπρου

Η Ερευνητική Μονάδα για Μεσαιωνικές Τέχνες και Τελετουργίες του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο με τον τίτλο «Προσκυνηματικές Τέχνες και Τελετουργίες», στις 26-28 Μαΐου 2022. Το εν λόγω διεθνές συμπόσιο, το πρώτο μιας σειράς επιστημονικών συναντήσεων με θέμα τις μεσαιωνικές προσκυνηματικές τέχνες και τελετουργίες, διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Network for Medieval Arts and Rituals (NetMAR) της Ερευνητικής Μονάδας για Μεσαιωνικές Τέχνες και Τελετουργίες (ΕΜοΜεΤ) του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στο συμπόσιο θα συμμετάσχουν ομιλήτριες και ομιλητές διεθνούς κύρους, καταξιωμένες και καταξιωμένοι μεσαιωνολόγοι που θα βρεθούν για πρώτη φορά στο νησί μας και θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά κορυφαία μνημεία του μεσαιωνικού κόσμου που βρίσκονται στην Κύπρο.

Οι διεπιστημονικές ανακοινώσεις του συμποσίου θα περιστρέφονται γύρω από τις αλληλεπιδράσεις των τεχνών και των τελετουργιών που σχετίζονται με τη γνωστή πρακτική του χριστιανικού προσκυνήματος, η οποία ανάγεται στον 4ο αι., γνώρισε μεγάλη διάδοση κατά τον μεσαίωνα και είναι ζωντανή μέχρι και τις μέρες μας.

Το NetMAR είναι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο με διεθνείς συνεργασίες, το οποίο συντονίζει η ΕΜοΜεΤ και στο οποίο εμπλέκονται ενεργά δύο ερευνητικά κέντρα αριστείας του εξωτερικού: το Κέντρο Μεσαιωνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Νοτίου Δανίας και το Κέντρο Μεσαιωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μπάμπεργκ της Γερμανίας.

Το πρόγραμμα NetMAR χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Horizon 2020) στο πλαίσιο συμφωνίας επιχορήγησης με αριθμό 951875.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://netmar.cy/ .

Το  3ο Διεπιστημονικό Φόρουμ του Πανεπιστημίου Κύπρου θα μεταδίδεται ζωντανά απο την επίσημη σελίδα του Facebook του Πανεπιστημίου Κύπρου  https://www.facebook.com/UniversityOfCyprus




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










620