Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα θεμελιώσει το Κτήριο της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας ΠΚ


Σε ειδική τελετή, την Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 στις 7:00 μ.μ.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης θα καταθέσει το Θεμέλιο Λίθο του Κτηρίου της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας «Νίκος Κ. Σιακόλας» του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 στις 7:00μ.μ

Το νέο κτήριο, το οποίο θα ανεγερθεί με δωρεά ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ του Ιδρύματος «Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα», θα φέρει το όνομα Κτήριο Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας «Νίκος Κ. Σιακόλας» προς τιμήν του ευεργέτη του. Θα στεγάζει την Ιατρική Σχολή, με συνολικό μικτό εμβαδόν 8,500 τ.μ. και θα αποτελέσει, όχι μόνο ένα αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς για την Κύπρο, αλλά ταυτόχρονα θα λειτουργεί και ως κέντρο αριστείας της Ιατρικής Σχολής για τους φοιτητές/τριες, οι οποίοι/ες θα αποτελέσουν το μέλλον του Ιατρικού Επιστημονικού Προσωπικού στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό.

Το ισπανικό Αρχιτεκτονικό Γραφείο SV60 ARQUITECTOS, με αρχιτέκτονες τους Antonio Gonzalez Linân και Antonio Gonzalez Cordon, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν επιστήμονες με σχεδιαστικές προτάσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Τα σχέδια του εντυπωσιακού κτηρίου της Ιατρικής Σχολής περιλαμβάνουν την κλασική λογική ενός περίκλειστου κτηρίου με αυλή,  την ευανάγνωστη και ευέλικτη χωροδιάταξη και την περιβαλλοντική προσέγγιση που απορρέει από το βιοκλιματικό κέλυφος και την αξιοποίηση της τοπογραφίας. Οι κατασκευαστικές εργασίες που άρχισαν τον Ιανουάριο του 2022, αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2025.

Xαιρετισμούς στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Ανδρέας Κ. Χριστοφίδης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και ο Δωρητής, κ. Νίκος Κ. Σιακόλας.  Σε παρουσίαση του έργου θα προβεί ο ίδιος ο Αρχιτέκτονας του Κτηρίου κ. Antonio G. Liñán,  του ισπανικού Αρχιτεκτονικού Γραφείου SV60 ARQUITECTOS με άμεση μετάφραση στα ελληνικά.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη, θα πραγματοποιήθεί με φυσική παρουσία, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα θα υπάρχει η δυνατότητα και παρακολούθησής της, μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3scB4co.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο ανέλαβε τον πλήρη συντονισμό τόσο του τελετουργικού της θεμελίωσης του Κτηρίου, όσο και του επίσημου μέρους της παρουσίασης του προγράμματος της εν λόγω τελετής, στα τηλ. 22894331/47.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










462