Διάλεξη και τελετή λήξης στο Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο


«Ανατροφή της νέας γενιάς στην ψηφιακή εποχή»

Ολοκληρώνεται ο 23ος κύκλος διαλέξεων του θεσμού του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Λάρνακα. Μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, αλλά με ενδιαφέρουσες και επίκαιρες συζητήσεις, φθάνει στο τέλος της με άλλο ένα ενδιαφέρον θέμα με τίτλο, «Ανατροφή της νέας γενιάς στην ψηφιακή εποχή». Εισηγητής της τελευταίας διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, θα είναι ο υποψήφιος Διδάκτορας Κοινωνιολογίας του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Νεκτάριος Παρτασίδης. Συντονίστρια θα είναι η Δρ Νάσια Κλεάνθους, Ειδική Επιστήμονας στο ίδιο Τμήμα.

Ο κ. Παρτασίδης θα αναφερθεί στο πώς οι γονείς, στο σύνθετο περιβάλλον της ψηφιακής εποχής, καλούνται να μεγαλώσουν, αλλά και να καταλάβουν τα παιδιά τους, συχνά χωρίς και οι ίδιοι να είναι σε θέση να κατανοήσουν ή να συγχρονιστούν με καινούρια τεχνολογικά δεδομένα. Η διάλεξη προσεγγίζει το θέμα κοινωνιολογικά και όσο το δυνατόν εκλαϊκευμένα, επιχειρώντας να γεφυρώσει το «ψηφιακό χάσμα» μεταξύ παιδιών και γονέων. Τα παιδιά της πρώτης ψηφιακής γενιάς, βιώνουν συνδυαστικά τις εμπειρίες μιας «επαυξημένης» πραγματικότητας. Αγνοούν προηγούμενες συμβατικές συνθήκες ή τρόπους ζωής του κοντινού παρελθόντος, ενώ αντίθετα, οι περισσότεροι γονείς, ακόμη και αν έχουν επαρκή γνωσιολογική κατάρτιση στη χρήση τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνίας, εξακολουθούν σε μεγάλο βαθμό να συμβαδίζουν με παραδοσιακούς «αναλογικούς» τρόπους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα στο κοινό που παρευρέθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού κύκλου διαλέξεων του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου. Η διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Αμμόχωστος» Λάρνακας στις 7:00 μ.μ., είναι ανοικτή για το κοινό. Επιπλέον, όσοι και όσες επιθυμούν, μπορούν να ακούσουν τη διάλεξη ζωντανά και από το Ραδιόφωνο του ΡΙΚ, υποβάλλοντας τα ερωτήματά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα 22894331/47.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










335