Το Πανεπιστημιακό Νηπιαγωγείο δίνει ελπίδα στην καμένη γη της Μελίνης


   Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 οικολογική εκδήλωσης της Προδημοτικής τάξης του Πανεπιστημιακού Νηπιαγωγείου στο χωρίο Μελίνη της επαρχίας Λάρνακας. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το σωμάτιο ΦΟΙΝΙΞ και το Κοινοτικό Συμβούλιο Μελίνης. Την δράση τίμησε με την παρουσία της η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα. Κλέλια Βασιλείου η οποία συγχάρηκε τα παιδιά και το προσωπικό του Σχολείου για τις περιβαλλοντικές τους δράσεις.

   Η Διευθύντρια του Σχολείου κα. Νάσια Χαραλάμπους ανέφερε ότι όσο και αν νιώθουμε ότι κανένας άνθρωπος από μόνος του δεν είναι ικανός να αλλάξει τον κόσμο, μικρές συνήθειες που τηρούνται ευλαβικά από μεγάλες μερίδες του πληθυσμού μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εκτός αυτού, όμως, φροντίζοντας να ενδυναμώσουμε παιδιά με περιβαλλοντική συνείδηση, εξασφαλίζουμε πως θα εξελιχθούν σε άτομα που αντιλαμβάνονται τη σημασία που έχει η προστασία του περιβάλλοντος για την ίδια την ύπαρξή τους. Έτσι, θα είναι σε θέση ως ενήλικοι να ενημερώνονται σωστά, αλλά και να διεκδικούν τις αλλαγές και τις ρυθμίσεις που απαιτούνται για τη σωτηρία του πλανήτη. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι το Πανεπιστημιακό Νηπιαγωγείο στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς αλλά και του οικολογικού του προγράμματος έχει ξεκινήσει μια πολύ σημαντική συνεργασία με το κοινοτικό Συμβούλιο Μελίνης καθώς και με το σωματείο ΦΟΙΝΙΞ η οποία θα συνεχίσει σε βάθος χρόνου με σκοπό την ενδυνάμωση όλων των κατοίκων αλλά και των παιδιών με στόχο η περιοχή να αποκτήσει και πάλι τον «πράσινο» της χαρακτήρα.

   Η βοηθός διευθύντρια και νηπιαγωγός της Προδημοτικής Τάξης κα. Αυξεντία Αυξεντίου αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που εκδήλωσαν τα παιδιά για τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι σε πολλά μέρη στην Κύπρο και το οποίο αποτέλεσε το έναυσμα για την έναρξη του Project με θέμα τα Δάση. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι η Οικολογική Δράση στην Μελίνη ήταν πρωτοβουλία από τα ίδια τα παιδιά ως κλείσιμο του Project τους ενώ αναφέρθηκε και στο ποίημα που έγραψαν τα παιδιά με θέμα το Δάσος.  Η νηπιαγωγός της τάξης κα. Ευρυδίκη Καλούδη αναφέρθηκε στην πορεία του συγκεκριμένου Project και συγκεκριμένα στις θεματικές Ενότητες που ασχολήθηκαν τα παιδιά όπως για παράδειγμα: τη σημασία του Δάσους στη ζωή μας, τα είδη δασών, τα είδη δέντρων, τη φωτοσύνθεση, τη σημαντικότητα της αναδάσωσης και τρόπους προστασίας των δέντρων και των φυτών. Όλες οι παραπάνω πληροφορίες συμπεριλήφθηκαν στην Οικολογική Εφημερίδα την οποία έγραψαν τα ίδια τα παιδιά και δόθηκε σε όλη την κοινότητα για ενημέρωση των κατοίκων και των παιδιών της περιοχής.

   Τα παιδιά παρουσίασαν τα συνθήματα αλλά και τις σκέψεις τους για την προστασία των δασών και στη συνέχεια έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες και παιχνίδια οικολογικού περιεχομένου. Ακολουθήσε δεντροφύτευση στο κοινοτικό συμβούλιο Μελίνης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία ποιήματος για το Δάσος το οποίο έγραφαν τα ίδια τα παιδιά στα πλαίσια του Project τους.

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

ΔΑΣΟΣ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΟ

ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟ

ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ ΝΤΥΜΕΝΟ

ΚΑΙ ΚΕΛΑΗΔΗΜΑΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟ

**** 

ΔΑΣΟΣ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΟ

ΠΟΥ ΤΗ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ

ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΔΩΡΙΖΕΙΣ

ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΤΟΛΙΖΕΙΣ

*** 

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑ

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΑ

ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΧΑΡΑ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










576