Δωρεά βιβλίων Π.Κ. σε φιλανθρωπικές οργανώσεις-μέλη του Παγκ. Συντονιστικού Συμβ. Εθελοντισμού


Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς και αξιοποιώντας την ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, είχε τη χαρά να δωρίσει 200 περίπου βιβλία από τη συλλογή πολλαπλών αντιτύπων της προς αξιοποίηση από τα σωματεία και τις οργανώσεις του ΠΣΣΕ.

Τα βιβλία έχουν παραλάβει οι οργανώσεις Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), Ταμείο Ευημερίας Στέγης Νέα Ελεούσα και Σύνδεσμος Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας, με σκοπό την αξιοποίησή τους στη συνέχεια προς όφελος των μελών τους, είτε  με εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης τους, είτε με διάθεσή τους κατά τρόπο που οι ίδιες κρίνουν καλύτερα, π.χ. φιλανθρωπικά παζαράκια.

Στην σεμνή τελετή παράδοσης των βιβλίων, που έγινε την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κα Έλενα Διομήδη-Παρπούνα, εξέφρασε τη χαρά της για τη συμβολική αυτή ενέργεια και συνεργασία με το ΠΣΣΕ, όπως και για την ευκαιρία που δίδεται για προώθηση της φιλαναγνωσίας σε ευάλωτες ομάδες ατόμων, αφού ένα βιβλίο είναι πάντοτε ένας πολύτιμος φίλος. Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί προς όφελος και άλλων οργανώσεων του ΠΣΣΕ στο μέλλον. Ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ, κ Ηλίας Δημητρίου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία και την ευαισθησία που επέδειξε το προσωπικό της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπως και για την όλο και στενότερη συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ ΠΣΣΕ και Πανεπιστημίου Κύπρου γενικότερα, συνεργασία η οποία αποφέρει πάντοτε καρπούς προς όφελος των αδύνατων μελών της κοινωνίας μας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










564