Διεθνές Συνέδριο εις μνήμην του αείμνηστου Γ. Νησιώτη, Καθ. Χρηματοοικονομικής Παν. Κύπρου


Τον εκλιπόντα Καθηγητή Γεώργιο Νησιώτη, τον εξαιρετικό συνάδελφο, τον βαθυστόχαστο και γενναιόδωρο δάσκαλο, ο οποίος απεβίωσε στις 27 Αυγούστου 2021, τιμά το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, με τη διοργάνωση Διεθνούς Επιστημονικής Ημερίδας στην Κύπρο, για τα Χρηματοοικονομικά.

Θέμα της επιστημονικής συνάντησης είναι, Financial Management in Cyprus and around the world: Celebrating George Nishiotiscontributions to the Finance Industry and Academia («Χρηματοοικονομική διαχείριση στην Κύπρο και ανά τον κόσμο: Τιμώντας τη συνεισφορά του Γεώργιου Νησιώτη στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και την ακαδημαϊκή κοινότητα»). Η διεθνής Ημερίδα που συνδιοργανώνεται με την Έδρα της Τράπεζας Κύπρου στη Χρηματοοικονομική στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Μάϊου 2022, στις 10:30π.μ., στην Αίθουσα Β108, στο Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά).  

Το Συνέδριο θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Διοίκησης, Καθηγητής Σωφρόνης Κληρίδης και η Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Καθηγήτρια Ειρήνη Καραμάνου.

Θα ακολουθήσουν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, για τον αντίκτυπο στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, για τη Χρηματοοικονομική Παιδεία και Εκπαίδευση, για τις επενδυτικές ευκαιρίες σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές στην Κύπρο καθώς και ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Στόχος του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου είναι να τιμηθεί η συνεισφορά του πολυαγαπημένου συνάδελφου Γεώργιου Νησιώτη τόσο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στην Κυπριακή κοινωνία ευρύτερα, αλλά και η επιστημονική συνεισφορά του στην ακαδημαϊκή κοινότητα. «Ο Γιώργος συνέβαλε ουσιαστικά τόσο στη ανάπτυξη του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος στην Χρηματοοικονομική, όσο και στην παγκόσμια αναγνώριση του Τμήματος με την ερευνητική του αριστεία, καθιστώντας το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως. Θα θυμόμαστε πάντα τον Καθηγητή Γιώργο Νησιώτη για την αφοσίωση στο διδακτικό του έργο, την αγάπη του για το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τη προθυμία του να συμβάλλει ουσιαστικά στην λειτουργία και προβολή του και τις πολύτιμες παρεμβάσεις του στα χρηματοοικονομικά δρώμενα του τόπου. Πάνω απ’ όλα όμως η Ημερίδα τιμά τον άνθρωπο Γιώργο Νησιώτη, με το παντοτινό του ζεστό χαμόγελο, την πραότητα και την εντιμότητα του, την μετριοφροσύνη και την καλοσύνη του, την ευγένεια της ψυχής του», τόνισε η Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Καθηγήτρια Ειρήνη Καραμάνου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Διεθνούς Επιστημονικής Ημερίδας εδώ και στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://bit.ly/3FMk9Di

Η εκδήλωση στη μνήμη του Γεώργιου Νησιώτη συγχορηγείται από την Έδρα της Τράπεζας Κύπρου στη Χρηματοοικονομική στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://bit.ly/3kWc2dL  

Σύντομο Βιογραφικό εκλιπόντα Γεώργιου Νησιώτη:

Ο εκλιπών Καθηγητής Γεώργιος Νησιώτης απέκτησε Πτυχίο Μαθηματικών και Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν στο Μάντισον ( Univrsity of Wisconsin, Madison) των ΗΠΑ το 1993, και Διδακτορικό στη Χρηματοικονομική από τη Σχολή Διοίκησης Κέλογκ του Πανεπιστήμιου Νορθουέστερν (Kellogg Graduate School of Business, Northwestern University) των ΗΠΑ το 1999. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή καριέρα του ως Λέκτορας Οικονομικών στο Northwestern University, J. L. Kellogg Graduate School of Management, συνέχισε ως Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοικονομικών στο Tulane University, A. B. Freeman School of Business των ΗΠΑ και το 2001 εντάχθηκε ως ακαδημαϊκό μέλος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη βαθμίδα του Λέκτορα.

Ο εκλιπόν Καθηγητής Γεώργιος Νησιώτης διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος του Τμήματος συνέβαλε ουσιαστικά τόσο στη ανάπτυξη του προπτυχιακού και του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος στην Χρηματοοικονομική, όσο και στην παγκόσμια αναγνώριση του Τμήματος με την ερευνητική του αριστεία, καθιστώντας το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως.

Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρωνόταν, μεταξύ άλλων, στους τομείς της διεθνής χρηματοοικονομικής, εμπειρικής αποτίμησης κεφαλαιουχικών αγαθών, ολοκλήρωσης διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών, και αναδυόμενων χρηματοοικονομικών αγορών, και εταιρική διακυβέρνηση. Η έρευνα του δημοσιεύθηκε σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όπως το Journal of Financial Economics, Journal of Financial and Quantitative Analysis, το Journal of Business, το Journal of Banking and Finance, το Journal of Corporate Finance, το European Financial Management Journal και το Journal of Business Finance and Accounting. Έχει διδάξει στο Northwestern University - Kellogg Graduate School of Management (Lecturer of Finance) και στο Tulane University – A. B. Freeman School of Business (Assistant Professor of Finance). Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων (Cyprus Investment Funds Association - CIFA), όπως επίσης Πρόεδρος της Επιτροπείας της ΣΠΕ Μακράσυκας-Λάρνακας-Επαρχίας Αμμοχώστου, Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Ταμείου Προνοίας της ΣΠΕ Μακράσυκας-Λάρνακας-Επαρχίας Αμμοχώστου και μέλος των Συμβουλίων της KERMIA LTD και KERMIA PRORERTY INVESTMENTS LTD. Επιπρόσθετα, διετέλεσε μέλος του American Finance Association (AFA), του Western Finance Association (WFA), και του European Finance Association (EFA). Ο αείμνηστος Καθηγητής Γεώργιος Νησιώτης, πρόσφερε, μεταξύ άλλων, τις υπηρεσίες του ως εμπειρογνώμονας στην διερευνητική επιτροπή για τον Συνεργατισμό και συνέβαλε ουσιωδώς στην διαμόρφωση της πολιτικής για την προώθηση της Χρηματοοικονομικής Παιδείας στην Κύπρο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










684