Νέο πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης Π.Κ.: Επισκευές και ενισχύσεις κατασκευών


  Οι κατασκευές οπλισμένου σκυροδέματος αποτελούν την πλειοψηφία του δομημένου περιβάλλοντος. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες (πέραν του 70% των υφιστάμενων κατασκευών) είναι σχεδιασμένες χωρίς αντισεισμικούς κανονισμούς, ή με παλαιού τύπου ακατάλληλους τρόπους σχεδιασμού και όπλισης. Οι συνθήκες επιβάλλουν, ως εκ τούτου, την επισκευή και ενίσχυση των υφιστάμενων κατασκευών οπλισμένου σκυροδέματος, ούτως ώστε να καλύπτουν τις νέες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες. Το Σεμινάριο αυτό θα ασχοληθεί με το σημαντικό ζήτημα της αποτίμησης και ενίσχυσης υφιστάμενων κατασκευών οπλισμένου σκυροδέματος. Οι δύο συνεδρίες του Σεμιναρίου θα αφιερωθούν στα ακόλουθα: (α) στην αποτίμηση υφιστάμενων κατασκευών έναντι σεισμικών δράσεων με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς (Ευρωκώδικες), και (β) στην μεθοδολογία ενίσχυσης υφιστάμενων κατασκευών, με έμφαση σε καινοτόμα υλικά ενισχύσεων. Σε κάθε θεματική ενότητα θα παρουσιαστούν παραδείγματα από μελέτες αποτίμησης, επιτόπου πειραματική διερεύνηση, καταστρεπτικές εργαστηριακές μεθόδους ελέγχου και τεχνικές ενισχύσεων, όσο και παραδείγματα εφαρμογών σε ιστορικά κτίρια οπλισμένου σκυροδέματος. To πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτες/τους πολιτικούς μηχανικούς, οι οποίοι/ες δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακού επιπέδου μάθημα των επισκευών και ενισχύσεων, και ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το πλέον επιτακτικό αυτό ζήτημα.

Διδάσκουσα καθηγήτρια: Δρ Αντρούλα Γεωργίου, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Η Δρ Γεωργίου είναι απόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Μάστερ στον Αντισεισμικό Σχεδιασμό Τεχνικών Έργων. Μετά την αποφοίτηση της εργάστηκε για κάποια χρόνια στην οικοδομική βιομηχανία, ενώ είναι μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), και της Τεχνικής Επιτροπής Μνημείων του ΕΤΕΚ. Το 2017 απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα Πολιτικού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στον “Δομικό Χαρακτηρισμό νέου τύπου ινοπλισμένων τσιμεντοειδών με ικανότητα κράτυνσης στον εφελκυσμό”. Μετά την απόκτηση του διδακτορικού τίτλου εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως Ειδικός Επιστήμονας Διδασκαλίας και Έρευνας, διδάσκοντας μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Από το 2019 μέχρι σήμερα είναι κύρια ερευνήτρια σε πρόγραμμα του ευρωπαϊκού προγράμματος JPI Cultural Heritage, CONSECH20 (CONSErvation of 20th century concrete Cultural Heritage in urban changing environments), το οποίο ασχολείται με την καταγραφή, συντήρηση, αποκατάσταση και ενίσχυση έναντι σεισμού, ιστορικών κατασκευών οπλισμένου σκυροδέματος.

Διάρκεια προγράμματος: 10 ώρες

Γλώσσα & τρόπος διεξαγωγής: Προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα & με δια ζώσης παρακολούθηση

Πότε: Δύο συνεδρίες στις 28/05/2022 και 04/06/2022, από τις 09:00-14:00

Ποιοι μπορούν να το παρακολουθήσουν: όλες/όλοι, απόφοιτες/τοι και μη

Εγγραφές: https://www.ucy.ac.cy/alumni/el/our-services/ife-long-learning

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, ενώ υπάρχουν τέλη συμμετοχής. Για όλα τα προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης απονέμεται στις συμμετέχουσες και στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για να αποκτήσει κάποιος το πιστοποιητικό παρακολούθησης, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του σεμιναρίου. Εκτός από το πιστοποιητικό παρακολούθησης, στις φοιτήτριες και στους φοιτητές δίνεται, παράλληλα, και η δυνατότητα διεκδίκησης πιστωτικών μονάδων ECTS.

Πληροφορίες: Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων, Τ.: 22894356 (ώρες γραφείου), Ε.: alumni@ucy.ac.cy

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










462