Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου 23-29 Μαΐου 2022


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου την εβδομάδα 23-29 Μαΐου 2022 περιλαμβάνει:

Τρίτη, 24 Μαΐου 2022

- Την Τρίτη, 24 Μαΐου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ιστορίες που εμπνέουν: Αποσυσκευάζοντας τη μνήμη της γενοκτονίας των Αρμενίων»

Εισηγητής/τρια: Δρ Paul Haidostian

Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου - Συγκλήτου "Αναστάσιος Γ. Λεβέντης", Πανεπιστημιούπολη, ώρα 18:00, F717767568/HAIDOSIANGrk.pdf

Πληροφορίες: 22894331/47

Άλλες πληροφορίες: Η διάλεξη θα είναι στα Αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά. http://www.ucy.ac.cy/ucyevents

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

- Την Τετάρτη, 25 Μαΐου, το Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα "Συγκρότηση της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας ανά τους αιώνες"

Εισηγητής/τρια: Δρ. Άννα-Αναστασία Κωνσταντινίδου

Ώρα 16:00, F2059678388/ΑConstantinidou_Seminar_May22.jpg

Πληροφορίες: 22894356

Άλλες πληροφορίες: Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν συγκεκριμένες ιστορικές πηγές (κείμενα), από την αρχαιότητα μέχρι και το σήμερα, οι οποίες μας δίνουν στοιχεία για το πώς συγκροτείται η Ευρωπαϊκή Ταυτότητα ανά τους αιώνες (ποια τα συστατικά της στοιχεία, και πώς αναδιαμορφώνεται, ανάλογα με τις ιστορικές συγκυρίες). Προσδοκώμενα οφέλη: οι συμμετέχοντες θα προβληματιστούν πάνω στη συγκεκριμένη θεματική, και θα συνειδητοποιήσουν τη διαφοροποίηση των συστατικών στοιχείων της Ευρωπαϊκής ταυτότητας ανά τους αιώνες. Μέσα από αυτή την προβληματική θα γίνει αντιληπτό ότι μεγάλο μέρος της αναζήτησης (και επικύρωσης) αυτής της ταυτότητας είναι η εθελοντική βούληση των κατοίκων της ηπείρου να προσυπογράψουν σε αυτή. Θα γίνει επίσης αντιληπτός ο κρίσιμος ρόλος της εκπαίδευσης (και ειδικότερα του τομέα της ιστορίας και λογοτεχνίας) στη διαδικασία αυτή. Τα συμπεράσματα του σεμιναρίου είναι επίσης χρήσιμα στο πώς αντιλαμβανόμαστε το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το συγκεκριμένο σεμινάριο προτείνεται στο πλαίσιο του YUFE Skills Initiative

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022

- Την Πέμπτη, 26 Μαΐου, η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας–Αμμοχώστου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνουν το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου με θέμα «Μικρασιατική Καταστροφή: Διδάγματα και πικρά μαθήματα για τον Ελληνισμό του σήμερα»

Εισηγητής/τρια: Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Παλαιό Ναό Αγίου Γεωργίου, Παραλίμνι, ώρα 19:00, F1624886474/Salaminio-online.pdf

Πληροφορίες:  23812456/7

Άλλες πληροφορίες: Οι διαλέξεις έχουν δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει αλληλεπίδραση και επικοινωνία εισηγητών και παρευρισκομένων. Είναι διάρκειας 45 λεπτών, ενώ θα ακολουθεί συζήτηση. Οι διαλέξεις θα μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imconstantias.org.cy). Απαραίτητη η προσκόμιση Safepass. Kατά τη διάρκεια των διαλέξεων θα τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες ή διατάγματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εισηγητής/τρια: C. Stephen Jaeger- Την Πέμπτη, 26 Μαΐου, η Ερευνητική Μονάδα για Μεσαιωνικές Τέχνες και Τελετουργίες του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο με τον τίτλο «Προσκυνηματικές Τέχνες και Τελετουργίες»

Συντονιστής/στρια: Stavroula Constantinou, Associate Professor, NetMAR Coordinator CeMAR Director

LRC 019 Κέντρο Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου "Στέλιος Ιωάννου", Πανεπιστημιούπολη, ώρα 16:00, F280619417/NetMAR Research Workshop.pdf

Πληροφορίες: 22893976

Άλλες πληροφορίες: https://ucy.ac.cy/netmar/ The project's international research workshop with the title: 'The Arts and Rituals of Pilgrimage' will take place at the University of Cyprus between the 26-28 of May 2022

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 

- Την Παρασκευή, 27 Μαΐου, ο Δήμος Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος διοργανώνουν το Ιεροκήπειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Πάφο με θέμα «Ατυχήματα στην παιδική ηλικία»

Εισηγητής/τρια: Ευαγγελία Γκουγκούδη, Παιδοχειρουργός, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Αίθουσα Εκδηλώσεων , Πολυδύναμο Κέντρο Γεροσκήπου, ώρα 19:00, F699542163/Ierokipio-online.pdf

Πληροφορίες: 26960857/67

Άλλες πληροφορίες: Οι διαλέξεις είναι ανοικτές για το κοινό και δίνονται από μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου, την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα. Όλες οι διαλέξεις αρχίζουν στις 7 μ.μ. και μεταδίδονται απευθείας από τον ραδιοσταθμό «Ράδιο Πάφος Παγκύπρια» στις συχνότητες 93.7 FM (Πάφος), 98.8 FM (Λευκωσία, Λάρνακα, Αμμόχωστο, Πόλη Χρυσοχούς) 95.5 FM (Λεμεσός) και διαδικτυακά στην Ιστοσελίδα: www.radiopafos.com. Απαραίτητη η προσκόμιση Safepass. Kατά τη διάρκεια των διαλέξεων θα τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες ή διατάγματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

- Την Παρασκευή, 27 Μαΐου, το Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Επισκευές και Ενισχύσεις Κατασκευών»

Εισηγητής/τρια: Δρ. Αντρούλα Γεωργίου, Ειδική Επιστήμονας, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος

Αίθουσα 005, ΧΩΔ01, Ώρα 09:00, F-1320315864/AGeorgiou_Seminar_May22.jpg

Πληροφορίες: 22894356

Άλλες πληροφορίες: Οι κατασκευές οπλισμένου σκυροδέματος αποτελούν την πλειοψηφία του δομημένου περιβάλλοντος. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες είναι σχεδιασμένες χωρίς αντισεισμικούς κανονισμούς, ή με παλαιού τύπου ακατάλληλους τρόπους σχεδιασμού και όπλισης. Το σεμινάριο αυτό θα ασχοληθεί με το σημαντικό ζήτημα της αποτίμησης και ενίσχυσης υφιστάμενων κατασκευών οπλισμένου σκυροδέματος. Οι δύο μέρες σεμιναρίων (28/5 & 4/6, διάρκεια συνεδριών: 10 ώρες) θα αφιερωθούν (α) στην αποτίμηση υφιστάμενων κατασκευών έναντι σεισμικών δράσεων με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς (Ευρωκώδικες), και (β) στη μεθοδολογία ενίσχυσης υφιστάμενων κατασκευών, με έμφαση σε καινοτόμα υλικά ενισχύσεων. Σε κάθε θεματική ενότητα θα παρουσιαστούν παραδείγματα από μελέτες αποτίμησης, επιτόπου πειραματική διερεύνηση, καταστρεπτικές εργαστηριακές μεθόδους ελέγχου και τεχνικές ενισχύσεων, όσο και παραδείγματα εφαρμογών σε ιστορικά κτίρια οπλισμένου σκυροδέματος.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


174