Τουρνουά Κυπέλλου GO 2022 «Ινστιτούτο Κομφούκιος»


Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο GO διοργάνωσαν, για ακόμη μία χρονιά, το Τουρνουά για το Κύπελλο GO «Ινστιτούτο Κομφούκιος». Το τουρνουά διεξήχθη το Σάββατο, 7 Μαΐου 2022  στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι τρεις πρώτοι νικητές βραβεύθηκαν από το Ινστιτούτο Κομφούκιος. Νικητής του τουρνουά στέφθηκε ο κ. Δημήτρης Ρεγγίνος, ενώ τη δεύτερη και την τρίτη θέση κατέλαβαν αντίστοιχα ο κ. Νικόλας Ρούσος και ο κ. Alexander Yarnykh.

Το GO είναι το αρχαιότερο παιχνίδι στρατηγικής στον κόσμο. Παίζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια από εκατομμύρια ανθρώπους στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα, ενώ στην Ευρώπη, Αμερική και το διαδίκτυο οι παίχτες του GO ανέρχονται στις 100.000 περίπου. Ακόμη, το GO έχει εμφανιστεί σε ταινίες όπως οι “Beautiful Mind” and “Pi” και έχει αναφερθεί πρόσφατα πολλές φορές λόγω της επιτυχίας της Deep mind, θυγατρικής εταιρίας της Google, η οποία κατάφερε να κερδίσει τον κορυφαίο επαγγελματία παίκτη του GO, τον κινέζο Ke Jie,  με το λογισμικό Alpha Go, χρησιμοποιώντας τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης. 

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (www.ucy.ac.cy/confucius) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μια κοινοπραξία μεταξύ του Chinese International Education Foundation Office, του Πανεπιστήμιου Κύπρου και του Beijing Institute of Education (BIJE). Αποστολή του Ινστιτούτου Κομφούκιος είναι να συνεργαστεί με τον δημόσιο τομέα, τις επιχειρήσεις και την ακαδημαϊκή κοινότητα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Κίνα, για την ανάπτυξη ισχυρότερων εκπαιδευτικών, ερευνητικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων, εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων για την κινεζική γλώσσα, τον πολιτισμό, τις τέχνες, την εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις.    

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος GO (www.cyprus-go.org) είναι αναγνωρισμένος από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και ξεκίνησε να δραστηριοποιείται από τον Σεπτέμβριο του 2003. Τα μέλη του Συνδέσμου συναντιούνται κάθε εβδομάδα για να παίξουν και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους. Καινούρια μέλη είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










303