Ολοκληρώνονται οι φετινές συζητήσεις στο Ιεροκήπειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Πάφο


«Η ευθύνη των ενηλίκων στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών» με εισηγήτρια τη δρα Ευαγγελία Γκουγκούδη

Ολοκληρώνονται για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά οι επιστημονικές συζητήσεις του 18ου κύκλου του θεσμού των διαλέξεων στο Ιεροκήπειο Ελεύθερο Πανεπιστημίου στην Πάφο. Η τελευταία διάλεξη, με εισηγήτρια την Δρα Ευαγγελία Γκουγκούδη, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου θα καταπιαστεί με το θέμα: «Η αξία της γνώσης των Πρώτων Βοηθειών στην καθημερινή ζωή».

Σύμφωνα με την Δρα Γκουγκούδη, τα ατυχήματα στα παιδιά φαίνεται να διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία τους, τις δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκονται, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας τους, δημιουργούν «προϋποθέσεις» εμφάνισης ατυχημάτων. Η άγνοια κινδύνου των παιδιών αποτελεί σημαντικό παράγοντα πρόκλησης ατυχημάτων ειδικά στη νηπιακή και προσχολική ηλικία.

Η ευθύνη των ενηλίκων, γονέων, δασκάλων και κοινωνίας είναι μεγάλη, καθώς με το ζωντανό παράδειγμά τους, όλοι οι ενήλικες που εμπλέκονται στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών πρέπει να δημιουργούν ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά και να τα εκπαιδεύσουν να λειτουργούν συνειδητά μόνο σε ασφαλές περιβάλλον.

Τέλος, η Δρ Γκουγκούδη θα συμπεριλάβει τοποθετήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση συγκεκριμένων ατυχημάτων, όπως για παράδειγμα την κατάποση ξένου σώματος, την χρήση των ειδικών θέσεων του παιδιού στο αυτοκίνητο, όπως και τις οδηγίες για τη δυνατότητα ασφαλούς ανεξαρτητοποίησης των παιδιών χωρίς έκθεση σε κινδύνους.

Η διάλεξη με συντονιστή τον Δρα Ιωάννη Κορακιανίτη, Ιατρό Βιοπαθολόγο – Μικροβιολόγο και Μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 στις 7:00μ.μ., στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου. Κατά την τελετή λήξης του προγράμματος θα απονεμηθούν ειδικά διπλώματα σε όσα άτομα έχουν παρακολουθήσει τις διαλέξεις.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


187