Καλοκαιρινό Σχολείο Πανεπ. Κύπρου «Γίνε νεαρός επιστήμονας και όχι ψευδο-Επιστήμονας»


Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, 04/07/22-08/07/22
«Τι είναι η 5G ακτινοβολία και πόσο κινδυνεύουμε από αυτήν; Εκπέμπουν τα κινητά μας τηλέφωνα ραδιενέργεια;» «Είναι μύθος η κλιματική αλλαγή;»

Η Ερευνητική Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου οργανώνει καλοκαιρινό σχολείο στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος EVIDENCE Aναπτύσσοντας σημαντικές δεξιότητες διαπραγμάτευσης αμφιλεγόμενων κοινωνικο-επιστημονικών ζητημάτων.

Το πρόγραμμα EVIDENCE  αποσκοπεί να βοηθήσει τους μαθητές εφηβικής ηλικίας (15-18 ετών) να κατανοήσουν τη διαφορά επιστήμης και  ψευδο-επιστήμης και να αντιληφθούν τη διαφορά της σωστά τεκμηριωμένης πληροφορίας από τις θεωρίες συνομωσίας και τις ψευδείς ειδήσεις. 

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα διερευνήσουν θέματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και με την επίδραση των διαφόρων μορφών ακτινοβολίας στην υγεία μας, ακολουθώντας τις αρχές της διερευνητικής, συνεργατικής και διεπιστημονικής μάθησης. Η όλη διαδικασία θα βοηθήσει τους/τις συμμετέχοντες/ουσες να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες σκέψης για τη διαπραγμάτευση σημαντικών κοινωνικο-επιστημονικών ζητημάτων. Επίσης, η διδακτική μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί και οι δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν (όπως ο σχεδιασμός και η εκτέλεση πειραμάτων, η δημιουργία βίντεο, το παιγνίδι ρόλων) θα καταστήσουν τη διαδικασία επιστημονικής μόρφωσης ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και απόλυτα σχετική με τις ζωές τους.

Δήλωση Συμμετοχής: μέχρι 30 Ιουνίου 2022 Διαδικτυακά στο https://docs.google.com/.../1FAIpQLSdq69Um.../viewform...

Χώρος: Πανεπιστήμιο Κύπρου/Κεντρικά Κτήρια, Καλλιπόλεως 65, 1678

Ωράριο:

09:15

Άφιξη

09:15-13:30

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

13:30

Αναχώρηση

Κόστος Συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://ucy.ac.cy/teamEE/publications/other




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










828