Διάλεξη του διακεκριμένου Καθηγητή Youmin Zhang στο «Κοίος» Πανεπ. Κύπρου


Το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος» του Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί στη διάλεξη του διεθνώς διακεκριμένου Καθηγητή Youmin Zhang, από το Πανεπιστήμιο Κονκόρντια, στο Μοντρεάλ τουΚαναδά.

Η διάλεξη με θέμα «Making Autonomous SystemsSmarter, Safer, More Reliable and More Resilient» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2022 και ώρα 15:00 στο Αμφιθέατρο LRC012, στο Κέντρο Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η παρακολούθηση της διάλεξης θα είναι εφικτή και μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom (https://ucy.zoom.us/meeting/register/tJEodO2rrjojG9QctPYkcJIBn3TO07fE9gLl).

Στη διάλεξη αυτή, ο Καθηγητής Zhang θα αναφερθεί στις προκλήσεις και τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη μετατροπή των μη επανδρωμένων/αυτόνομων συστημάτων σε εξυπνότερα, ασφαλέστερα, πιο αξιόπιστα και πιο ανθεκτικά, όσον αφορά στην καθοδήγηση, την πλοήγηση και τον έλεγχο τους, ενσωματώνοντας τεχνικές τηλεανίχνευσης (Remote Sensing Techniques).

Ο Youmin Zhang είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολογίας, Βιομηχανικής και Αεροδιαστημικής Μηχανικής καθώς και στο Ινστιτούτο Αεροδιαστημικού Σχεδιασμού και Καινοτομίας, του Πανεπιστημίου Κονκόρντια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη διάγνωση και έλεγχο σφαλμάτων σε αυτόματα συστήματα, η καθοδήγηση, η πλοήγηση και ο έλεγχος των μη επανδρωμένων εναέριων/διαστημικών/εδαφικών/θαλάσσιων οχημάτων με εφαρμογές σε δασικές πυρκαγιές, τα έξυπνα δίκτυα, καθώς και η παρακολούθηση και προστασία των έξυπνων πόλεων με τεχνικές τηλεανίχνευσης.

Ο Καθηγητής Zhang έχει εκδώσει 8 βιβλία και έχει δημοσιεύσει πάνω από 550 άρθρα σε διεθνή τεχνικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος σημαντικών οργανώσεων και συμβουλίων, όπως και αποδέκτης πλειάδας αναγνωρισμένων διακρίσεων. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του στην ιστοσελίδα: http://users.encs.concordia.ca/~ymzhang/.

Η διάλεξη αυτή είναι ανοικτή στο κοινό και εντάσσεται στη σειρά διαλέξεων «KIOS Distinguished Lecture Series», που φιλοξενεί ερευνητές παγκοσμίου εμβέλειας σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας.

Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και λεπτομέρειες σχετικά με τη διάλεξη μπορείτε να βρείτε εδώ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










413