Επιτυχία σημείωσε το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών/τριών Παν. Κύπρου και Παν. Τέξας Α&Μ στις ΗΠΑ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το καλοκαιρινό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών/τριών μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστημίου Τέξας Α&Μ στις Η.Π.Α, μετά από διακοπή δύο χρόνων ένεκα της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, για τρίτη χρονιά, 12 φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής, Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, Αρχιτεκτονικής (για πρώτη χρονιά) και Πληροφορικής, μετέβησαν στις 26 Μαΐου 2022 στο Πανεπιστήμιο Τέξας Α&Μ, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Dwight Look College of Engineering του Πανεπιστημίου Τέξας Α&Μ.

Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Κύπρου υποδέχτηκε, για δεύτερη χρονιά, 9 φοιτητές/τριες από το Πανεπιστήμιο Τέξας Α&Μ (από αντίστοιχα Τμήματα της Πολυτεχνικής και  Αρχιτεκτονικής Σχολής του). Η επίσκεψη περιλάμβανε ξενάγηση στην Πανεπιστημιούπολη καθώς και συνάντηση των φοιτητών/τριών με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Απευθυνόμενος στους/τις φοιτητές/τριες, ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, τους/τις καλωσόρισε στην Κύπρο και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής, θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους,  αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τόσο το Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και το νησί. «Η εμπειρία του να ζήσετε και να σπουδάσετε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για συγκεκριμένη περίοδο έχει να σας προσφέρει πολλά», σημείωσε. Ο Πρύτανης τόνισε, επίσης, τη συμβολή τέτοιων προγραμμάτων ανταλλαγής στη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγητής Χαράλαμπος Δ. Χαραλάμπους, τόνισε τη σημασία του προγράμματος και για τα δυο συνεργαζόμενα πανεπιστήμια.  Πέραν από το ακαδημαϊκό μέρος του Προγράμματος, ο κύριος Χαραλάμπους τόνισε ιδιαίτερα και τις  ψυχαγωγικές  δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχουν οι φοιτητές/τριες, καθότι μέσω αυτών θα  έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία της Κύπρου.

 

Το Πρόγραμμα Ανταλλαγής έχει διάρκεια 10 εβδομάδων και περιλαμβάνει συμμετοχή των φοιτητών/τριών σε ερευνητικές δραστηριότητες υπό την επίβλεψη ακαδημαϊκών/ερευνητών/ριών των δύο συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων, σε θέματα ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων των φοιτητών/τριών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










540