Ημερίδα προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ανδρέα Καπαρδή


Κωνσταντίνος Κόμπος: Ο σημαντικότερος Κύπριος Επιστήμονας στον τομέα του, με διεθνή αναγνώριση

Ημερίδα προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Ανδρέα Καπαρδή διοργάνωσε τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2022, το Τμήμα Νομικής του Ανώτατου Ακαδημαϊκού Ιδρύματος.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης ανέφερε ότι η πορεία του κ. Καπαρδή δεν σταματά, αλλά συνεχίζει με όρεξη και δυναμική επεκτείνοντας τις δράσεις του ολοένα και σε νέους τομείς. Συνεχάρη το Τμήμα Νομικής για την πρωτοβουλία να διοργανωθεί η ημερίδα προς τιμή του εκλεκτού συναδέλφου, προσθέτοντας παράλληλα ότι ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητή δεν είναι απλά τιμητικός, αλλά τίτλος που συνεπάγεται τη συνέχιση της προσφοράς ως μέλος της Κοινότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου. «Η δράση του κ. Καπαρδή, έχει αποδείξει περίτρανα ότι έχει πολλά ακόμα να προσφέρει τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στην Κύπρο γενικότερα κι ως εκ τούτου προσβλέπουμε στη συνέχιση του σπουδαίου του έργου».

Χαιρετισμό στο τελετουργικό της Ημερίδας, απηύθυνε και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος εξήρε το έργο και την προσφορά του τιμώμενου. Ειδικά στην Κυπριακή Αστυνομία, είπε, έδωσε αρκετές διαλέξεις και συμμετείχε στη δικοινοτική ομάδα επαφής. Η εξέχουσα αυτή προσωπικότητα στο χώρο των κοινωνικών επιστημών, πρόσθεσε, με πλούσια μόρφωση και πολύχρονη εμπειρία στην έρευνα και τη διδασκαλία σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και της Κύπρου και με γόνιμη και παραγωγική δράση, κατατάσσεται, με τις θέσεις και τοποθετήσεις του για την πρόληψη και την καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, στους ξεχωριστούς επιστήμονες/συνεργάτες της Δύναμης. Ευχαρίστησε το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου που ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της Ημερίδας ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και εκτίμησης στην πολυσχιδή προσφορά του. Ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι αυτή η παραγωγική και πολυεπίπεδη συνεργασία θα συνεχιστεί προς όφελος της κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής, Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Κόμπος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Τμήματος προς τον κ. Καπαρδή για την προσφορά του προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την επιστήμη του. Ο κ. Κόμπος αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του κ. Καπαρδή και πρωτίστως στη δημιουργία του Τμήματος Νομικής το 2006 με πρωτεργάτη τον ίδιο. Ο κ. Κόμπος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το Τμήμα μπορεί να μετασχηματισθεί σύντομα σε Σχολή Νομικής, χάρη στα γερά θεμέλια και τις αρχές λειτουργίας που εξ αρχής τέθηκαν, με τη συνδρομή του κ. Καπαρδή.

Υπήρξε συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος και λειτουργούσε πάντα συλλογικά και υπεύθυνα βάζοντας το καλό του Τμήματος πάνω από όλα, ανέφερε ο κ. Κόμπος, προσθέτοντας ότι «ο κ. Καπαρδής είναι ο σημαντικότερος Κύπριος επιστήμονας στον τομέα του με διεθνή αναγνώριση, αξιοζήλευτο συγγραφικό και ερευνητικό έργο, χαράζοντας το δικό του ολόφωτο δρόμο, που αναγνωρίστηκε με την εκλογή του ως Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, ενώ υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία και το Πανεπιστήμιο ποικιλοτρόπως».

Η Ημερίδα που ακολούθησε ήταν χωρισμένη σε τέσσερις ενότητες. Συμμετείχαν αρκετοί/ες ακαδημαϊκοί και έγκριτοι επιστήμονες στον τομέα της Νομικής. Την παρακολούθησαν ακαδημαϊκοί, φοιτητές και φοιτήτριες και εκτιμητές του έργου του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Ανδρέα Καπαρδή.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


283