Τμ. Επιστημών Αγωγής Π.Κ.: Η απώλεια της Ζέτας Αιμιλιανίδου αφήνει την κυπριακή κοινωνία φτωχότερη


Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου με ανακοίνωσή του «εκφράζει τη θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου. Η Ζέτα Αιμιλιανίδου είχε μεγάλη προσφορά στην ανάπτυξη του δημόσιου πολιτικού λόγου και του κοινωνικού διαλόγου, μέσα από τις πρακτικές και τις τοποθετήσεις της.

Η συμβολή της ήταν καθοριστική σε πολιτικές που αφορούν στην προστασία των παιδιών και τα θέματα έμφυλης ισότητας. Το Σπίτι του Παιδιού, το Σπίτι της Γυναίκας, τα σπίτια για διαβίωση ατόμων με αναπηρία στην κοινότητα, η επέκταση της άδειας μητρότητας για δεύτερο και τρίτο παιδί και η συμβολή της στον καταρτισμό της Εθνικής Στρατηγικής Προστασίας των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση, τη Σεξουαλική Κακοποίηση και την Παιδική Πορνογραφία είναι μόνο μερικές από τις πρωτοβουλίες που έχουν αναδείξει τις προτεραιότητες της σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου συνέβαλε τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό του πολιτικού λόγου και αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα νηφαλιότητας, αφοσίωσης και δυναμισμού. Η απώλειά της αφήνει την κυπριακή κοινωνία φτωχότερη. Ευχόμαστε συλλυπητήρια στην οικογένειά της και σε όσες/όσους ήταν κοντά της.

Αιωνία της η μνήμη».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










603