Tin-TRAC: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συντονίζει πρόγραμμα Erasmus+


Για την ανάπτυξη παν-Ευρωπαϊκών ψηφιακών πόρων μάθησης στο πεδίο των εμβοών

Φέρνοντας στο επίκεντρο την διεπιστημονική και συμμετοχική εκπαίδευση στην διάγνωση και αντιμετώπιση των εμβοών, το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου συντονίζει την Ευρωπαϊκή σύμπραξη συνεργασίας Tin-TRAC: Interprofessional Training for Tinnitus Researchers and Clinicians. Ο γενικός στόχος του έργου Erasmus+ Tin-TRAC είναι να χρησιμοποιήσει συν-δημιουργικές αρχές για την ανάπτυξη ψηφιακών πόρων μάθησης που θα ενσωματώνουν την αξιολόγηση και τη διαχείριση των εμβοών από την άποψη της κλινικής και ερευνητικής πρακτικής σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η σύμπραξη αποτελείται από εταίρους στην Κύπρο (Πανεπιστήμιο Κύπρου και Κέντρο Αριστείας CYENS) την Γερμανία (Jena Univeristy Hospital, και Charité), και την Ελλάδα (Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και ψηφιακής καινοτομίας, ΑΠΘ και Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών).

Μέσω του Tin-TRAC, θα αναλυθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες κλινικών και ερευνητών στο αντικείμενο των εμβοών προκειμένου, πάνω σε συν-δημιουργικές αρχές, να προετοιμαστεί και να διαδοθεί ένα ολοκληρωμένο, παν-ευρωπαϊκό, εκπαιδευτικό υλικό υψηλής ποιότητας για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των εμβοών.

Το Tin-TRAC θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εσωτερική συνάντηση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στις 30 και 31 Ιουνίου 2022, αλλά και μια ανοιχτή εκδήλωση την Τρίτη, 31 Ιουνίου,  στις 16:00 – 18:30 στον χώρο της Κέντρου Αριστείας CYENS στο κέντρο της Λευκωσίας. Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι κλινικοί ιατροί/ερευνητές/τριες/ασθενείς που ενδιαφέρονται για τις εμβοές. Κλινικοί από εξειδικευμένα κέντρα εμβοών στην Γερμανία και ερευνητές/τριες από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία θα παραβρεθούν προκειμένου να κάνουν πιο γνωστό το πρόβλημα των εμβοών αλλά και να αναδείξουν σε ενδιαφερόμενους κλινικούς, ερευνητές ή ακόμα και ασθενείς, τους στόχους του έργου, συζητώντας τους τρόπους με τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι/ες θα μπορέσουν να συνδράμουν συν-δημιουργικά στην διαμόρφωση του παν-ευρωπαϊκού περιεχομένου της εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο αλλά και την πρόσκληση στην ανοιχτή εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της σύμπραξης: News and events (tin-trac.eu)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










625