Διημερίδα για την Έρευνα στη Μαθηματική Εκπαίδευση αφιερωμένη στον Καθ. Αθανάσιο Γαγάτση


Το Εργαστήριο Μαθηματικών Διδακτικής και Πολυμέσων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α΄ Βάμθιας και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου, την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία-Παράρτημα Δωδεκανήσου, το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ KAI THN Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου διοργανώνουν δια ζώσης και εξ αποστάσεων Διημερίδα, αφιερωμένη στον Καθηγητή Αθανάσιο Γαγάτση, για την προσφορά του στην έρευνα για την Μαθηματική Παιδεία, με θέμα:

«Σύγχρονες Τάσεις για τη μαθηματική πραγματικότητα στο σχολείο και την έρευνα σε θέματα Μαθηματικής Παιδείας στην εκπαίδευση. Η Ελληνική περίπτωση: Αναγκαιότητες, Προσαρμογές, Βελτιώσεις και Προτάσεις για ισότιμη πορεία με διεθνή πρότυπα, ο ρόλος και η επιρροή των διεθνών αξιολογήσεων»

Οι Θεματικές ενότητες είναι:

  • Έρευνα σε θέματα Μαθηματικής Παιδείας.
  • Η θέση των μαθηματικών στο σύγχρονο σχολείο: προβληματισμοί, τάσεις και  προτάσεις.
  • Νέα Προγράμματα Σπουδών και Εφαρμογές μαθηματικών θεμάτων στη διδακτική πράξη.
  • Η θέση της Γεωμετρίας σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα Μαθηματικών στη εκπαίδευση.
  • Ρεαλιστική μαθηματική Εκπαίδευση.
  • Διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων από τα Μαθηματικά κάτω από νέο πρίσμα στην Ελλάδα και τον κόσμο.
  • Διαγωνισμοί Μαθηματικής Παιδείας, εθνικές και διεθνείς διαγνωστικές δοκιμασίες.
  • Αξιολόγηση στα μαθηματικά: Ο ρόλος των ΤΠΕ.

Το Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 (8:45-14:30 και 18:00-20:45) και την Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 (09:15-13:00), στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και εξ αποστάσεως επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://aegean-gr.zoom.us/j/99566364302?pwd=UnJ5TkV4QUlaUmNaa2tEb3lPRkNQQT09#success

Η Διημερίδα απευθύνεται σε στελέχη εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, φοιτητές προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες. Η Διημερίδα θα αναδείξει τις τάσεις που παρουσιάζονται στη μαθηματική εκπαίδευση, ιδιαίτερα μετά και τις διεθνείς αξιολογήσεις και τα Νέα Προγράμματα Σπουδών για τα Μαθηματικά.

Για τους ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες έχει δημιουργηθεί ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSew8Gjk-ickDvU4zZXQyveva89n2A4tsoyASzGjpbfMf7s20Q/viewform

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Συνημμένα: Το πρόγραμμα, το αναλυτικό πρόγραμμα και η αφίσα της Διημερίδας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










781