Προδρόμου: Είμαστε περήφανοι που το Πανεπιστήμιο Κύπρου εδραιώθηκε ως ένα Πανεπιστήμιο αριστείας


Πρύτανης Τάσος Χριστοφίδης στους απόφοιτους: «Σας παροτρύνω να προσπαθείτε να υπερβείτε τον εαυτό σας. Ο εαυτός σας άλλωστε είναι ο μεγαλύτερός σας ανταγωνιστής».

Τελετή Αποφοίτησης Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου τέλεσε απόψε την Τελετή Αποφοίτησης της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, κατά την οποία απονεμήθηκαν σε κλίμα υπερηφάνειας και συγκίνησης 247 πτυχία σε προπτυχιακούς/ές και μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές και φοιτήτριες.

Απαραίτητη η δια βίου μάθηση

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο και αυξανόμενα ανταγωνιστικό περιβάλλον, η άρτια κατάρτιση και ο εγνωσμένου κύρους τίτλος σπουδών που λαμβάνουν οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνάρτηση με τις εμπειρίες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, αποτελούν σημαντικό εχέγγυο για τη συνεχή πρόοδο και τη μελλοντική καταξίωσή τους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Είναι ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση που εργάζεται διαχρονικά το Πανεπιστήμιο Κύπρου, πρόσθεσε, άρτια στελεχωμένο από την ίδρυσή του με εξειδικευμένο ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, εστιάζει στην ποιότητα, την εξωστρέφεια, την έρευνα και την καινοτομία, επιδιώκοντας, ως και η αποστολή του, τη διαμόρφωση ικανών και άξιων επιστημόνων οι οποίοι θα συνεργήσουν ως φορείς γνώσης και προόδου στην ανανέωση του κοινωνικοοικονομικού ιστού της χώρας μας.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε επίσης ότι οι υψηλές θέσεις που κατέχει το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συστήματα κατάταξης Πανεπιστημίων έγκριτων διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, πέραν της τιμής που περιποιεί για την εκπαιδευτική κοινότητα, τους φοιτητές του και τον τόπο μας, αναμφίβολα το ανάγουν και το καταξιώνουν σε πρότυπο ίδρυμα Ανώτερης εκπαίδευσης. «Είμαστε περήφανοι που το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως το πρώτο Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε στην Κύπρο, κατάφερε στα λίγα χρόνια λειτουργίας του να εδραιωθεί, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, ως ένα Πανεπιστήμιο αριστείας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές των υποψήφιων φοιτητών μας και έχει περίπου 7000 φοιτητές».

Ο Υπουργός Παιδείας συνεχάρη τους αποφοίτους και τις απόφοιτες για την αφοσίωση και το ζήλο που επιδείξαν για την επίτευξη των στόχων τους και την απόκτηση του τίτλου σπουδών τους. Εύχομαι, είπε, η σημερινή σας επιτυχία να είναι η αρχή μιας λαμπρής επαγγελματικής και προσωπικής πορείας για την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά.  «Ως νέοι ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου είμαι βέβαιος ότι με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκομίσατε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, θα συμβάλετε στην πρόοδο και ανάπτυξη της πατρίδας μας. Το συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον στο οποίο ζούμε, απαιτεί, βεβαίως, από εσάς ένα συνεχές ταξίδι για την κατάκτηση νέας γνώσης και δεξιοτήτων, γι’ αυτό η επένδυσή σας στη Δια Βίου Μάθηση, είναι απαραίτητη».

Πρύτανης Τάσος Χριστοφίδης Την αλήθεια και το δίκαιο καλείστε να υπερασπιστείτε

Απευθυνόμενος στους/στις απόφοιτους/ες, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, ανέφερε: «Στη μεγαλύτερη γιορτή της γνώσης για το ακαδημαϊκό μας ίδρυμα, βεβαιώνουμε την κατάρτισή σας με την ελπίδα ότι αυτά που μάθατε θα τα αξιοποιείτε στη μετέπειτα πορεία σας, με σύνεση, με συναίσθηση του χρέους διαφώτισης της κοινωνίας για την αλήθεια, που τόσο πολύ πλήττεται από τις ψευδείς ειδήσεις και την παραπληροφόρηση. Εστιάζω σ’ αυτή την κρίση αλήθειας καθώς η κοινωνική πρόοδος δεν επιτεύχθηκε με θεμέλια τα ψέματα και το λαϊκισμό.  Αντίθετα ήταν και είναι δυνατή μέσα από την προάσπιση της αλήθειας και του δικαίου. Αυτή την αλήθεια και αυτό το δίκαιο καλείστε να υπερασπιστείτε στη μετέπειτα σταδιοδρομία σας».

Ο κ. Χριστοφίδης συνέχισε λέγοντας «σήμερα, στην τελετή αποφοίτησής σας, σας προτρέπω να είστε όπως τους αποφασισμένους δρομείς και σπρίντερ, που ποτέ δεν μένουν προσκολλημένοι στα ρεκόρ του παρελθόντος. Σας παροτρύνω να μην επαναπαύεστε σε μια καλή επίδοση, σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αλλά να προσπαθείτε να υπερβείτε τον εαυτό σας. Ο εαυτός σας άλλωστε είναι ο μεγαλύτερός σας ανταγωνιστής».

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον αριστεύσαντα προπτυχιακό φοιτητή της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής, κ. Μάριο Ανδρέου. Χαιρετισμό απηύθυνε και η αριστεύσασα διδακτορική φοιτήτρια του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών, κα Χριστίνα Δημητριάδου.

Στο πλαίσιο της Τελετής, ο Υπουργός Παιδείας απένειμε το Βραβείο Ποιοτικής Διδασκαλίας στην κα Άννα Χαραλάμπους, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών κι αμέσως μετά τα βραβεία στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που πρώτευσαν στις σπουδές τους.

Αύριο, Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Αποφοίτησης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής, κατά τη διάρκεια της οποίας, θα απονεμηθούν 494 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


563