Παν. Κύπρου: Απονεμήθηκαν 494 τίτλοι σπουδών σε απόφοιτους/τες της Σχ. Κοινωνικών Επιστημών και Επ. Αγωγής


Πρύτανης: «Βρείτε την ηθική πυξίδα που θα καθοδηγεί τα βήματά σας»

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης 494 απόφοιτοι/ες της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής, πέταξαν τα καπέλα τους ψηλά για να γιορτάσουν την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, στην μεγαλειώδη Τελετή Αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε ενώπιον των δασκάλων, γονέων, φίλων και συγγενών τους, που έσπευσαν να τους συγχαρούν, καθώς ολοκλήρωσαν το πρώτο βήμα και ανοίγεται τώρα μια νέα πορεία προς την επαγγελματική τους ανάπτυξη και καταξίωση.

Μια λαμπρή μέρα αφιερωμένη όχι μόνο στους/στις απόφοιτους/ες, αλλά και στις οικογένειές τους, που εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για να αποκτήσουν το απαραίτητο επιστημονικό υπόβαθρο, ώστε να είναι αύριο καταξιωμένοι επαγγελματίες και πολίτες.

 Ανδρούλα Βασιλείου: «Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει καταστεί φάρος επιστημονικής σκέψης»

Η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, κα Ανδρούλα Βασιλείου, κατά τη διάρκεια του δικού της χαιρετισμού ευχαρίστησε την Πολιτεία για την έμπρακτη στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει το Πανεπιστήμιο Κύπρου για υλοποίηση των στόχων και πρωτοβουλιών του σε μια προσπάθεια να παραμείνει ένα από τα κορυφαία ερευνητικά και τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα του τόπου.  Συγχάρηκε επίσης τις οικογένειές τους για την υποστήριξη και ενίσχυση που έδειξαν καθόλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Απευθυνόμενη στους/στις τελειόφοιτους/τες ανέφερε: «Πετύχατε ένα από τους σημαντικότερους στόχους της ζωής και έχετε κάθε λόγο να νοιώθετε περήφανοι. Η Κυπριακή κοινωνία έχει επενδύσει για τις σπουδές σας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατάφερε να εδραιωθεί ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου με μεγάλο εύρος σπουδών και να καταστεί φάρος επιστημονικής σκέψης. Σύμφωνα με τη πρόσφατη διεθνή κατάταξη “Times Higher Education World Ranking 2022” το Πανεπιστήμιο Κύπρου συγκαταλέγεται στα κορυφαία 401-500 πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Πρύτανης: «Βρείτε την ηθική πυξίδα που θα καθοδηγεί τα βήματά σας»

«Μάθατε πολλά για την αξία της μάθησης, της διδακτικής, της ανάπτυξης προγραμμάτων και της καθοδήγησης μαθητών και Μαθητριών», ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, απευθυνόμενος στους/στις απόφοιτους/ες της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής, προσθέτοντας ότι η μετάδοση της γνώσης για τους ίδιους πια δασκάλους, είναι μια διαρκής διαδικασία και δεν περιορίζεται σε μια αίθουσα διδασκαλίας.  Σε έναν κόσμο με καταιγιστικές γεωπολιτικές εξελίξεις, οι πολιτικές επιστήμες και η εμβάθυνση στην ιστορία και τη φιλοσοφία της πολιτικής, έρχονται να αναδείξουν την αξία της ακαδημαϊκής διπλωματίας, ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης. Πρόσθεσε επίσης ότι οι κοινωνικές επιστήμες και η νομική έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο για τον εκσυγχρονισμό κοινωνίας και νομοθεσίας. Ο Πρύτανης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατανόηση της σκέψης και της συμπεριφοράς του ανθρώπου, τη ψυχική υγεία, που είναι σημαντικά για τον άνθρωπο και την κοινωνία. Σήμερα, είπε, η ψυχολογία μέσα από διεπιστημονικές προσεγγίσεις έχει πετύχει σημαντικά πράγματα. Ο κ. Χριστοφίδης παρότρυνε τους/τις αποφοίτους/τες του Πανεπιστημίου Κύπρου να βρουν την ηθική πυξίδα που θα καθοδηγεί τα βήματα και τις δικές τους υπερβάσεις.

Χαιρετισμό στην Τελετή απηύθυναν τόσο η προπτυχιακή αριστούχα απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας, κα Βασιλική Μπουρνατζίδου όσο και η άριστη διδακτορική απόφοιτος του ιδίου Τμήματος, κα Μαρία Ορφανίδου.

Το Βραβείο Ποιοτικής Διδασκαλίας απονεμήθηκε στην Δρα Στέλλα Πέτρου, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής.  Το Βραβείο EY εις μνήμην Χρίστιας Ρωσσίδου-Σωτηρίου, ύψους 2.500 ευρώ απονεμήθηκε στην απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας, Δρα Μαρία Φωτίου, η οποία διακρίθηκε για τις ηγετικές της ικανότητες καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών της. Το βραβείο απονεμήθηκε από τον κ. Σταύρο Παντζαρή, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥ. Το Βραβείο καλύτερης ατομικής αθλητικής επίδοσης για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 απονεμήθηκε στην πρωτοετή φοιτήτρια του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, κα Ειρήνη Κοντού, αθλήτρια στο καράτε. Εκ μέρους της αθλήτριας, η οποία αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Αλγερία, όπου διεξάγονται οι Μεσογειακοί Αγώνες, το βραβείο παρέλαβε η μητέρα της, κα Αθηνά Κοντού.

Κατά την αυριανή (Πέμπτη) Τελετή Αποφοίτησης της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου, η οποία θα επιδώσει και τα Βραβεία στους/στις πρωτεύσαντες/σες φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










716