Αν. Δημητρίου προς απόφοιτους ΠΚ: Διακρίνω την σπίθα, τη δίψα να πάρετε τη ζωή στα χέρια σας


Πρύτανης: Η λέξη κλειδί για να δημιουργήσετε τον κόσμο που ονειρεύεστε είναι η συμμετοχή.

Την Τελετή Αποφοίτησης της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης χαιρέτησε απόψε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου. 

Απευθυνόμενη στους/στις αποφοίτους/τες, είπε: 

«Σας κοιτώ και μπορώ να διακρίνω την ίδια σπίθα, την ίδια δίψα να πάρετε τη ζωή, στα χέρια σας. Πολλές φορές εμείς είναι που κλείνουμε τον εαυτό μας σε πλαίσια και του βάζουμε στενά όρια. Ποιος είπε ότι για ν' αλλάξουμε τον κόσμο πρέπει να αρχίσουμε από κάτι μεγαλεπήβολο; Ένα βήμα πιο πέρα να κάνει ο καθένας και η καθεμιά, συλλογικό αποκτάει προστιθέμενη αξία που μας ωθεί χιλιόμετρα μπροστά.

Υπάρχουν κι οι φωνές που ενίοτε προσπαθούν να μας χαλιναγωγήσουν, να μας αποθαρρύνουν: «Δεν μπορείς», «Δεν θα τα καταφέρεις»... Η απάντηση είναι απλή: «Είναι δικαίωμα μου να δοκιμάσω».

Συνεχίζοντας επισήμανε: 

«Η προηγούμενη γενιά, μπορεί να μην τα κατάφερε τόσο καλό, να μην πέτυχε αρκετά και να μας έχει απογοητεύσει, ωστόσο οφείλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, χωρίς μεγάλα λόγια, προχωρώντας σε διορθωτικές κινήσεις που θα μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε και να χτίσουμε μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης. Και χρειάζεται με συλλογικότητα και κυρίως με τη δική σας παρουσία και συνεισφορά, να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες εκείνες που θα σας επιτρέψουν να αξιοποιήσετε σ' όλο το μέγεθος των δυνατοτήτων σας δεξιότητες και γνώσεις, προς όφελος του τόπου μας. Το μεγαλύτερο στοίχημα και πρόκληση είναι να καταφέρουμε να κρατήσουμε, εσάς, το επιστημονικό μας ανθρώπινο δυναμικό στην Κύπρο μας, επενδύοντας στην πολυεπίπεδη αναζωογόνηση και ενδυνάμωση της χώρας».

Σε τέσσερα νουθετήματα αναφέρθηκε ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Στην προσαρμοστικότητα και ευελιξία, στην ενσυναίσθηση και συμπερίληψη, στη στροφή στη διεθνοποίηση και στις ψηφιακές μεταβάσεις. Απευθυνόμενος στους/στις απόφοιτους/ες είπε: «Είναι πολλά τα μαθήματα που προκύπτουν μέσα από τις ανάγκες των καιρών, που δημιουργούνται επίσης λόγω της επιμονής ομάδων και ανθρώπων να βελτιώσουν τον κόσμο μας, μέσα από πρωτοβουλίες με θετική επίδραση. Η λέξη κλειδί για να δημιουργήσετε τον κόσμο που ονειρεύεστε είναι η συμμετοχή. Με εσάς, για εσάς. Αν περιμένετε να αλλάξει κάτι, μιλήστε και προτείνετε, βοηθήστε στην αλλαγή. Αν χορτάσατε από λόγια, μην μείνετε παθητικοί θεατές, αν κουραστήκατε από υποσχέσεις, δράστε, κινητοποιηθείτε».

Χαιρετισμό στην μεγάλη γιορτή των σπουδαστών/τριών απηύθυνε τόσο η προπτυχιακή αριστούχα απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών, κα Ελευθερία Κελεκίδου, η οποία εξασφάλισε και το 2ο βραβείο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ για την υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση και το ήθος που επέδειξε κατά τη διάρκεια των σπουδών της, όσο και η αριστεύσασα μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης, κα Βασιλική Πετρούτσου.

Η Δρ Παναγιώτα Φλωρή Λυσσιώτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών, εξασφάλισε το Βραβείο Ποιοτικής Διδασκαλίας, το οποίο της απένειμε η Πρόεδρος της Βουλής. Η κα Δημητρίου απένειμε επίσης τα βραβεία στους αριστούχους και στις αριστούχες φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής αντίστοιχα.

Πριν από την έναρξη της Τελετής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος Καθηγητή Μιλτιάδη Χαχολιάδη, ο οποίος απεβίωσε στις 28 Ιουνίου 2022 σε ηλικία 85 ετών. Ο εκλιπών έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την ιστορία του Ανώτατου Ακαδημαϊκού Ιδρύματος. Με γραπτό μήνυμά του, εξάλλου προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης υπογραμμίζει ότι ο Καθηγητής Μιλτιάδης Χαχολιάδης, ο πρώτος εκλελεγμένος Πρύτανης, που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου 1995, συνέβαλε στη θεμελίωση και την ανάπτυξη του οργανισμού κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του. «Πιστεύω ότι η εξέλιξη του οργανισμού και η καταξίωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, τόσο εντός της κοινωνίας όσο και διεθνώς, θα τον έκαναν περήφανο», καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Χριστοφίδης.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής απονεμήθηκαν 328 πτυχία προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου. Ο κύκλος των Τελετών Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή, 1η Ιουλίου 2022, με την αποφοίτηση της Πολυτεχνικής Σχολής και την απονομή 228 τίτλων σπουδών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










639