Το Τμ. Οικονομικών του Παν. Κύπρου εκφράζει βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του Μ. Χαχολιάδη


Βαθύτατη θλίψη εκφράζει το Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου για το θάνατο του Καθηγητή Οικονομικών Μιλτιάδη Π. Χαχολιάδη, ο οποίος απεβίωσε στις 28 Ιουνίου 2022, σε ηλικία 85 ετών, στην Αλφαρέτα της Τζόρτζια των ΗΠΑ, όπου διέμενε.

Ο εκλιπών Καθηγητής Μιλτιάδης Χαχολιάδης, ήταν ένα από τα πρώτα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού στο Τμήμα Οικονομικών  και ο οποίος αργότερα εξελέγη ως ο πρώτος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου όπου και υπηρέτησε και τα δύο με ζήλο και αγάπη μέχρι την αφυπηρέτησή του το 2000.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών, Καθηγητής  Άντρος Κούρτελλος εξέφρασε τη λύπη  του Τμήματος για το θάνατο του Καθηγητή Μιλτιάδη Χαχολιάδη σημειώνοντας ότι «Ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του Τμήματος Οικονομικών. Δημιούργησε τις βάσεις μίας νέα κουλτούρας σκέψης και δράσης στο Τμήμα, και αργότερα σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα. Υποστήριξε τους νέους θεσμούς της αυτονομίας και ακαδημαϊκής ελευθερίας. Ήταν τιμή για το Τμήμα που τον είχε ως έναν από τους πρώτους ακαδημαϊκούς του και ως έναν από τους πρώτους πρεσβευτές του τόσο στην πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και στην κοινωνία, υπηρετώντας και προσφέροντας άρτια με το έργο του».

Το Τμήμα Οικονομικών εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήριά προς την οικογένεια  του εκλιπόντος και όλους τους οικείους του.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










382