Πρόσκληση στο Εκπαιδευτικό Σχολείο Γαλάζιας Καριέρας


Το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κύπρου και το κέντρο αριστείας Cyprus Marine and Maritime Institute (CMMI)  σας προσκαλούν στο Εκπαιδευτικό Σχολείο Γαλάζιας Καριέρας που διοργανώνεται στα πλαίσια του έργου Sea of Experience. Το Σχολείο θα επικεντρωθεί σε θεματικές που αφορούν τις θαλάσσιες μεταφορές, ευκαιρίες καριέρας και συνδυασμό θεωρίας και πρακτικής. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο λιμάνι της Λάρνακας. Στο Σχολείο θα συμμετέχουν Κύπριοι και ξένοι ομιλητές τόσο από την βιομηχανία όσο και από ακαδημαϊκά ιδρύματα. Το Σχολείο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουλίου, μεταξύ των ωρών 09:30 και 16:00. Το Σχολείο πραγματοποιείται στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου Sea of Experience, στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κύπρου και το Θαλάσσιο και Ναυτιλιακό Ινστιτούτο Κύπρου (Cyprus Marine and Maritime Institute).

Το έργο Sea of Experience (Establishment of Eastern Mediterranean Regional Network: pooling, sharing, development of innovative face-to-face and digital training/mentoring tools for the maritime sector) είναι ένα περιφερειακό έργο με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου κατάρτισης / καθοδήγησης του Περιφερειακού Δικτύου Ανατολικής Μεσογείου (EMReN, Eastern Mediterranean Regional Network), για επαγγελματίες και νέους/ες που σχετίζονται με τις θαλάσσιες μεταφορές, τη ναυπηγική και την επισκευή πλοίων, λιμανιών, και τη βιομηχανία κρουαζιέρας. Στόχος είναι επίσης να γεφυρωθεί το χάσμα δεξιοτήτων μεταξύ της εκπαίδευσης και των αναγκών της αγοράς εργασίας, ειδικά όσον αφορά τις τεχνολογικές εξελίξεις και την καινοτομία, την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ βιομηχανίας, ακαδημαϊκών κύκλων και δημόσιων αρχών, την ενθάρρυνση της κινητικότητας των σπουδαστών, εκπαιδευτικών και επαγγελματιών, καθώς και την παροχή καθοδήγησης και προηγμένων γνώσεων για τα γαλάζια επαγγέλματα.

Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας – ΕΤΘΑ (European Maritime and Fisheries Fund – EMFF) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο συντονιστής του έργου είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στο έργο συμμετέχουν και έξι ακαδημαϊκοί και βιομηχανικοί εταίροι από την Κύπρο (Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΚΕΒΕ, CMMI) και την Ελλάδα (ΕΚΠΑ, ΑΠΟΨΗ ΑΕ, ΕΒΑΛΙΟΝ).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όποιον/αν ενδιαφέρεται να συμμετέχει. Δηλώστε συμμετοχή ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/iwXzaVyiCszTGWBV8

Όλες οι ομιλίες θα είναι στα αγγλικά.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










562