Εννέα Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχαν στο Πρόγραμμα “Seeds for the Future 2022”


Εννέα φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχαν στο Πρόγραμμα “Seeds for the Future”, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Κινέζικο κολοσσό τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και υπηρεσιών Huawei. Φέτος, το πρόγραμμα διεξάχθηκε  διαδικτυακά από τις 20 μέχρι τις 27 Ιουνίου 2022 και συμμετείχαν συνολικά 21 φοιτητές και φοιτήτριες από τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κύπρου.

Το “Seeds for the Future", είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς σπουδαστές/στριες πανεπιστημιακών σχολών με ειδίκευση στον τομέα των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT). Οι συμμετέχοντες/ουσες έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις στον κλάδο της Πληροφορικής και Επικοινωνιών, να εκπαιδευτούν από κορυφαίους επαγγελματίες σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής και να ενημερωθούν για το τεχνολογικό οικοσύστημα της Κίνας. Επιπλέον, το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στις γνώσεις που αποκτούνται στην τάξη και στις απαιτήσεις της ανταγωνιστικής αγοράς εργασίας.

Η ευκαιρία αυτή δόθηκε φέτος στους φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου για έκτη συνεχόμενη φορά, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συναντίληψης που διατηρεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η εταιρεία Huawei Technologies (Cyprus) Co Ltd, έπειτα από πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι φοιτητές/τριες που είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα, προέρχονται από τα Τμήματα Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Στο πλαίσιο του “Seeds for the Future 2022”, οι συμμετέχοντες/ουσες φοιτητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα, μιας και οι συνθήκες της πανδημίας δεν επέτρεψαν τη φυσική παρουσία των φοιτητών στις εγκαταστάσεις της Huawei στην Κίνα. Στόχος των μαθημάτων ήταν η εμβάθυνση των γνώσεων των φοιτητών/τριών σε θεματικές ενότητες όπως η Τεχνολογία, η Διοίκηση, η Ηγεσία και η Κινέζικη κουλτούρα. Επιπλέον, οι φοιτητές/τριες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα γραφεία της Huawei Κύπρου, αλλά και να εξερευνήσουν, μέσω εικονικής πραγματικότητας, το Galileo Exhibition Hall που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της Huawei στην Κίνα. Η εικονική περιήγηση περιλάμβανε παρουσιάσεις του τρόπου που χρησιμοποιούνται οι τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες της Huawei, όπως η ρομποτική και η υπολογιστική νοημοσύνη.

Μέρος του προγράμματος ήταν ο διαγωνισμός “Tech4Good”. Τρία από τα μέλη της νικητήριας ομάδας είναι φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι/ες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο “EU Seeds Week” και στο “Talent Summit” που θα διοργανωθούν από τη Huawei το Σεπτέμβριο και το Δεκέμβριο αντίστοιχα.

Οι φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου ανέφεραν ότι η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν επαγγελματικά, αφού ενίσχυσε τις γνώσεις τους σχετικά με τους κορυφαίους τεχνολογικούς τομείς και τους έδωσε τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με έμπειρους μέντορες. Παράλληλα, στο διαγωνισμό “Tech4Good” έμαθαν να εργάζονται ως ομάδα, να ανταλλάζουν διαφορετικές ιδέες και να μελετούν τις τεχνικές και επιχειρηματικές πτυχές του έργου που τους είχε ανατεθεί.

Η Τελετή Λήξης του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 στο ξενοδοχείο Hilton Park. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Διευθυντής της Huawei Κύπρου, κύριος Wu Hao, ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, κύριος Liu Yantao, ο Γενικός Διευθυντής στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κύριος Νεόφυτος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κύριος Στέλιος Χειμώνας, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, κυρία Έλενα Αυγουστίδου-Κυριάκου, καθώς και οι συμμετέχοντες/ουσες φοιτητές/τριες.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










549