Έναρξη της συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και την ΕΠΑ


Υπογραφή Γενικού Μνημονίου Συνεργασίας

Με τη δέσμευση ότι θα συνεργαστούν στενά προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας και του καταναλωτή, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) υπέγραψαν την Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022, Μνημόνιο Συνεργασίας. Το Μνημόνιο υπέγραψαν, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και εκ μέρους της ΕΠΑ, η Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Λουκία Χριστοδούλου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, αφού καλωσόρισε τις εκπροσώπους της ΕΠΑ, τόνισε ότι η συνεργασία θα είναι εξίσου επωφελής και για τα δύο Μέρη αφού, αφενός το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαθέτει σημαντική εμπειρογνωμοσύνη σε θέματα που αφορούν το δίκαιο του ανταγωνισμού και αφετέρου, η ΕΠΑ διαθέτει χρήσιμα δεδομένα για σκοπούς έρευνας για το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

H Προέδρος της ΕΠΑ κα Λουκία Χριστοδούλου χαιρέτησε την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητά ότι με την αμοιβαία συνεργασία, αμφότεροι θεσμοί θα επωφεληθούν αφού θα γίνει κατορθωτή, ανάμεσα σε άλλα, η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, η διοργάνωση σεμιναρίων και συνεδρίων και η καλλιέργεια κουλτούρας ανταγωνισμού.

Τόσο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, όσο και η Πρόεδρος της ΕΠΑ εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας θα είναι η απαρχή πρόσφορης εποικοδομητικής συνεργασίας, η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


245