Ολοκληρώθηκαν οι «Καλοκαιρινές Ακαδημίες 2022» του Πανεπιστημίου Κύπρου


Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Καλοκαιρινές Ακαδημίες του Πανεπιστημίου Κύπρου που διεξήχθησαν την εβδομάδα 4-8 Ιουλίου 2022.

Στις Ακαδημίες συμμετείχαν πέραν των 120 μαθητών/τριών, ηλικίας 14 με 17 ετών, από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, από την Κύπρο και από την Ελλάδα. Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε τέσσερα  ξεχωριστά προγράμματα:

1)  Ακαδημία Science Technology Engineering Art Mathematics

2)   Ακαδημία Διοίκησης, Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας

3)  Ιατρικής και Βιοεπιστημών

4)  Κοινωνικών Επιστημών

Οι μαθητές/μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετέχουν ενεργά σε μια σειρά από διαδραστικά και πρακτικής φύσεως εργαστήρια που σχεδιάστηκαν ειδικά για τις Ακαδημίες με μια διαθεματική και διεπιστημονική προσέγγιση. Κύριος στόχος ήταν να γνωρίσουν καλύτερα τις πιθανές επιλογές τους για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και να αποφασίσουν στον κατάλληλο χρόνο, έχοντας μια καλύτερη και πληρέστερη εικόνα των διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και επαγγελμάτων. Την ίδια ώρα φυσικά, ο στόχος των Ακαδημιών ήταν να περάσουν και ευχάριστα το χρόνο τους, να κοινωνικοποιηθούν και να αναπτύξουν μια σειρά από οριζόντιες δεξιότητες ζωής. Μια ομάδα περίπου 40 ατόμων είχε την ευκαιρία να φιλοξενηθεί στις Φοιτητικές Εστίες για μια ακόμα πληρέστερη φοιτητική εμπειρία.

Οι μαθητές/μαθήτριες είχαν μαζί τους συνεχώς συνοδούς/φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου, που μεριμνούσαν και για την ασφάλεια τους ενώ διασφάλιζαν την ομαλή διεκπεραίωση του προγράμματος.

Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά όλα τα Τμήματα, τους/τις ακαδημαϊκούς/διδάσκοντες και τις Οντότητες του Πανεπιστημίου Κύπρου που συμμετείχαν στην όλη διοργάνωση όπως επίσης και τους εξωτερικούς συνεργάτες για την πολύ καλή συνεργασία. Η ανατροφοδότηση από τους ίδιους/ίδιες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στις Καλοκαιρινές Ακαδημίες 2022 και τις οικογένειες τους είναι εξαιρετική και δεσμεύει την Υπηρεσία να επανέλθει του χρόνου ακόμα πιο δυναμικά.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










735