Το Παν Κύπρου προκηρύσσει θέση Λέκτορα ή Επίκ. Καθηγητή στο Τμ. Αγγλικών Σπουδών


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου προκηρύσσει μία (1) θέση Λέκτορα ή Επίκουρου Καθηγητή στην περιοχή «Δράμα και Θεατρικές Σπουδές» στο Τμήμα Αγγλικών Σπουδών. Πιο συγκεκριμένα, ο/η επιτυχών/ούσα υποψήφιος/α θα κληθεί να διδάξει μαθήματα από τον 18° έως και τον 21° αιώνα, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της Εισαγωγής στη Μελέτη του Θεάτρου και μαθημάτων στο Σύγχρονο Θέατρο. Ο/H υποψήφιος/α που θα επιλεγεί αναμένεται να έχει ιστορική προοπτική της εξέλιξης του θεάτρου και γνώση καίριων ζητημάτων που άπτονται τόσο της θεατρικής μορφής όσο και της θεωρητικής ανάλυσης του θεάτρου.

Για όλες τις βαθμίδες απαιτείται διδακτορικό δίπλωμα από αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο.

Τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα για κάθε ακαδημαϊκή βαθμίδα περιγράφονται στην ιστοσελίδα: www.ucy.ac.cy/acad.staff.procedures και αφορούν: προηγούμενη ακαδημαϊκή πείρα, αποδεικτικά αξιόλογου ερευνητικού έργου και επιστημονικής συνεισφοράς, εμπειρία οργάνωσης και επιτυχούς διδασκαλίας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων.

Οι υποψήφιοι/ες δεν είναι απαραίτητο να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η ελληνική και τουρκική. Η γλώσσα διδασκαλίας στο Τμήμα Αγγλικών Σπουδών είναι η αγγλική. Για την πιο πάνω θέση θεωρείται απαραίτητη η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Η πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας θα θεωρηθεί πλεονέκτημα.

Στην περίπτωση εκλογής υποψηφίου/ας ο/η οποίος/α δεν γνωρίζει επαρκώς την ελληνική γλώσσα, θα είναι ευθύνη του/της προσληφθέντος/είσας, καθώς και του Τμήματος στο οποίο υπάγεται, να μάθει την ελληνική γλώσσα σε διάστημα τριών ετών. Σημειώνεται ότι το κάθε Τμήμα θέτει τα δικά του κριτήρια για το απαιτούμενο επίπεδο επάρκειας γνώσης της ελληνικής γλώσσας.

Με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία, οι συνολικές ετήσιες ακαθάριστες απολαβές (συμπεριλαμβανομένου και του 13ου μισθού) που αντιστοιχούν σε πλήρη απασχόληση ανέρχονται σε:

Επίκουρος Καθηγητής (Κλίμακα Α13-Α14)                                                €59.173,18-   €79.802,36

Λέκτορας                                 (Κλίμακα Α12-Α13)                                    €44.975,98-   €73.185,96

Από τα πιο πάνω ποσά θα αποκόπτονται εισφορές στα διάφορα ταμεία του Κράτους.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα ακόλουθα έγγραφα στην αγγλική γλώσσα, σε μορφή PDF, μέχρι τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://applications.ucy.ac.cy/recruitment

  1. Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος
  2. Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα
  3. Αντίγραφο ταυτότητας/διαβατηρίου
  4. Αντίγραφα τίτλων σπουδών
  5. Ανασκόπηση ερευνητικού έργου καθώς και σύντομη περιγραφή μελλοντικών επιστημονικών σχεδίων (μέχρι 3 σελίδες)
  6. Κατάλογο δημοσιεύσεων
  7. Αντιπροσωπευτικές δημοσιεύσεις (μέχρι 3 δημοσιεύσεις, οι οποίες να υποβληθούν σε ξεχωριστό αρχείο η καθεμιά). Παρόλο που δεν απαιτούνται δημοσιεύσεις για τη βαθμίδα του Λέκτορα, όσοι/ες καταθέτουν αίτηση για τη βαθμίδα αυτή ενθαρρύνονται να υποβάλουν αντιπροσωπευτικές δημοσιεύσεις, εφόσον τις διαθέτουν.
  8. Τα ονόματα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις τριών ακαδημαϊκών από τους οποίους θα ζητηθούν αυτόματα, με την υποβολή της αίτησης, εμπιστευτικές συστατικές επιστολές (στην αγγλική γλώσσα), μέχρι και 7 ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Τα πιο πάνω στοιχεία 1 -7 θα πρέπει να υποβληθούν το καθένα ως ξεχωριστό αρχείο σε μορφή PDF.

Με την υποβολή της αίτησής σας καμία αλλαγή δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Ο/η υποψήφιος/α που θα επιλεγεί θα κληθεί να προσκομίσει φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών, πιστοποιημένα από το Υπουργείο Παιδείας (όσον αφορά τίτλους σπουδών από Πανεπιστήμια στην Κύπρο) ή από την Εκδίδουσα Αρχή (όσον αφορά τίτλους σπουδών από Πανεπιστήμια του εξωτερικού).

Αιτήσεις, στοιχεία και συστατικές επιστολές που είχαν υποβληθεί στο παρελθόν δεν θα ληφθούν υπόψη και πρέπει να υποβληθούν εκ νέου.

Αιτήσεις που δεν περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά/στοιχεία, όπως αυτά καθορίζονται στην ηλεκτρονική αίτηση στον παραπάνω σύνδεσμο, δεν είναι αποδεκτές.

Οι υποψήφιοι/ες έχουν την ευθύνη να επιβεβαιώσουν ότι η ηλεκτρονική τους αίτηση έχει καταχωρηθεί επιτυχώς. Αμέσως μετά την καταχώριση της ηλεκτρονικής αίτησης οι υποψήφιοι/ες θα λαμβάνουν αυτόματο επιβεβαιωτικό μήνυμα για την παραλαβή της αίτησής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να αποτείνεστε στο Τμήμα Αγγλικών Σπουδών (+357 22892102) ή στην Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού (+357 22894146).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










722