Το Πανεπιστήμιο Κύπρου φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Διδακτικής της Βιολογίας


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής φιλοξένησε, από τις 29 Αυγούστου μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου 2022, το 13ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Διδακτικής της Βιολογίας ERIDOB (European Researchers in Didactics of Biology).

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 180 σύνεδροι, από 21 χώρες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους και να συζητήσουν θέματα σχετικά με την εκπαίδευση στη Βιολογία κατά τη διάρκεια 29 συνεδριών και συμποσίων. Πιο αναλυτικά, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις που αφορούσαν στη μεθοδολογία και τις πρακτικές διδασκαλίας και μάθησης εντός και εκτός σχολείου, στον ρόλο της γλώσσας στη διδασκαλία της Βιολογίας, στη χρήση της εκπαιδευτικής τεχνολογίας στη διδασκαλία και μάθηση, στην επαγγελματική κατάρτιση δασκάλων Βιολογίας, στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και επιχειρηματολογίας μέσω της εκπαίδευσης στη Βιολογία και σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα και συναρπαστικά θέματα.

Το 13ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Διδακτικής της Βιολογίας ERIDOB τίμησε με την παρουσία του και κήρυξε την έναρξη των εργασιών του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Τάσος Χριστοφίδης ενώ προσκεκλημένοι κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν οι ακόλουθοι ακαδημαϊκοί:  Δρ. Catherine Bruguière (University of Lyon), Δρ. Denise Orange Ravachol (University of Lille) και Δρ. Ζαχαρίας Ζαχαρία (Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου).

Περιλήψεις των ερευνών που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://2022.eridob.org/images/pdfs/abstracts.pdf




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










511