Διεθνές συνέδριο με τίτλο: «Το Κίτιο και οι Φοίνικες στην Μεσόγειο Θάλασσα»


Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου συνδιοργανώνει με τον Δήμο Λάρνακας διεθνές συνέδριο με τίτλο: «Το Κίτιο και οι Φοίνικες στην Μεσόγειο Θάλασσα».

Το συνέδριο θα λάβει χώρα από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου  έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού στη Λάρνακα, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Ιδρύματος Λεβέντη.

Στόχος του συνεδρίου είναι, να θέσει το Κίτιο στο προσκήνιο ενός διεθνούς επιστημονικού διαλόγου, παρουσιάζοντας τα νέα αρχαιολογικά δεδομένα και τις επιστημονικές μελέτες που προέρχονται τόσο από το Κίτιο όσο και από τον ευρύτερο μεσογειακό κόσμο. Η σχέση του Κιτίου και των Φοινίκων, και ο ρόλος που διαδραμάτισαν οι Κιτιείς και οι Φοίνικες στην πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ιστορία όλης της Μεσογείου θα είναι οι ιδιαίτερες θεματικές που θα απασχολήσουν το συνέδριο.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος 55 ακαδημαϊκοί προερχόμενοι από διάφορες χώρες τις Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας (Αγγλία, Βέλγιο, Αυστρία, Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τυνησία, Αλγερία, Ελλάδα, Κύπρο, Λίβανο).

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στο αρχαιολογικό μουσείο της Λάρνακας και στον αρχαιολογικό χώρο Κίτιον Καθαρή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










535