BEEU: Τo παράθυρο σου στην #EE


Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στις 30 Σεπτεμβρίου 2022

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου «ανοίγει» παράθυρο στις ευκαιρίες συμμετοχής, ανάπτυξης και απασχόλησης που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε φοιτητές/τριες και απόφοιτους/τες, με μια pop- up εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, 12.00 – 15.00, στον υπαίθριο χώρο στην Πανεπιστημιούπολη (ΧΩΔ01).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κέντρο Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, εταίρο στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών Απασχόλησης EURES, και την ομάδα φοιτητών/τριών Πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού EPSO. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, και εμπίπτει στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022.

Οι οργανισμοί και οι φορείς που συμμετέχουν και υποστηρίζουν την εκδήλωση, θα παρέχουν χρήσιμη πληροφόρηση και καθοδήγηση για προγράμματα που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής μαθησιακής και επαγγελματικής κινητικότητας, της απασχόλησης και της ένταξης των νέων στον σύγχρονο κόσμο της εργασίας. Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η διασύνδεση των φοιτητών/τριών και αποφοίτων με ευκαιρίες που θα αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, θα συμβάλουν στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και θα ενισχύσουν την απασχολησιμότητά τους. 

Συγκεκριμένα, θα παρέχεται ενημέρωση για προγράμματα πρακτικής άσκησης και θέσεις εργασίας στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, για τις διαδικασίες, τις παροχές και τα ωφελήματα, τις θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης στην Ευρώπη μέσω του Δικτύου EURES, τα χρηματοδοτικά προγράμματα επαγγελματικής κινητικότητας EURES, το Πρόγραμμα τοποθέτησης ERASMUS+, τα προγράμματα και τις ευκαιρίες ανάπτυξης γνώσεων και δεξιοτήτων της Συμμαχίας Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων Young Universities for the Future of Europe (YUFE).

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










426