Πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη το UCY Rainbow Festival 2022


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022, στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Πανεπιστημιούπολη, το «UCY RAINBOW FESTIVAL 2022». Το φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά, ήταν μια πρωτοβουλία του Γραφείου Πολυμορφίας, Ισότητας και Ενσωμάτωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΛΟΑΤΚΙ+ και Φίλων του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συμμετείχαν όλες οι ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις του νησιού: Accept Cyprus, Kuir Kıbrıs Derneği - Queer Cyprus Association, Queer Collective και I Stand For Change, καθώς και οι οργανώσεις Θκυό Λόγια (Be an Ally Foundation), Youth for Exchange and Understanding (European Solidarity Corps), Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη (Human Library) καθώς και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας (ΚΕΨΥ) του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες όπως Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη, Spin-and-Win with LGBTQIA+ questions, πίνακας με δημιουργικά μηνύματα και Διάσημοι/ες LGBTQIA+ επιστήμονες - ερευνητές/τριες.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ συμμετείχαν, φοιτητές και φοιτήτριες του Μουσικού και Χορευτικού Ομίλου του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ τραγούδησε για τους/τις παρευρισκόμενους/ες και ο 2ος Νικητής του X-FACTOR Greece 2022, Άγγελος Αρχανιωτάκης.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης των στόχων του Γραφείου Πολυμορφίας, Ισότητας και Ενσωμάτωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου για προώθηση της ενσωμάτωσης, της πολυμορφίας, της ισότητας και της εξάλειψης όλων των μορφών διακρίσεων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκαιο, ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον για όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, όπου υπάρχει σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Σε χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, επεσήμανε ότι «Ως Πανεπιστήμιο Κύπρου, γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας και διάκρισης με βάση τον γενετήσιο προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, εργαζόμαστε  για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που ενθαρρύνουν και σέβονται τη διαφορετικότητα και διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια, τόσο στον εργασιακό χώρο όσο και στην ευρύτερη κοινωνία και προωθούμε ένα εργασιακό, εκπαιδευτικό και μαθησιακό περιβάλλον, το οποίο είναι δίκαιο, ασφαλές, ευχάριστο και ελεύθερο από όλες τις μορφές διάκρισης, είτε άμεσης είτε έμμεσης».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


351