Διεθνές Υβριδικό συνέδριο: Τα δικαιώματα του παιδιού εντός και πέραν του σχολείου


 Στο πλαίσιο του προγράμματος SEBI: Securing the Best Interest of the Child in Educational School Administration

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο (ΠΑ.ΒΙ.Σ.) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (C.S.I.), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “SEBI: Securing the Best Interest of the Child in Educational School Administration” διοργανώνουν Διεθνές Υβριδικό συνέδριο, με θέμα: «Τα δικαιώματα του παιδιού «εντός» και «πέραν» του σχολείου».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Λευκωσία, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, από τις 17:00 μέχρι 20:00 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, από τις 9:00 μέχρι τις 13:00, και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων σχολικής εκπαίδευσης.  

Κύριοι/κύριες ομιλητές/ομιλήτριες του συνεδρίου, οι οποίοι/οποίες θα αναπτύξουν τις εισηγήσεις τους σε θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον είναι η κα Δέσπω Μιχαηλίδου-Λιβανίου, Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ο Καθηγητής Lee Jerome του Πανεπιστήμιου Middlesex στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Καθηγήτρια Ann Quennerstedt, του Πανεπιστήμιου Örebro στη Σουηδία. Επίσης, οι εταίροι του Έργου καθώς και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους από την εφαρμογή Σχεδίων Σχολικής Ανάπτυξης για την προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού στην Κύπρο, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Σουηδία.

Οι εισηγήσεις του Συνεδρίου θα είναι στην Αγγλική Γλώσσα. Σημειώνεται ότι παρόλο που το συνέδριο είναι υβριδικό, στους/στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες από την Κύπρο δίνεται μόνο η δυνατότητα δια ζώσης παρακολούθησης. Για το πρόγραμμα

 του συνεδρίου μπορείτε να ανατρέξετε στο επισυναπτόμενο. Η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά ακολουθώντας τον σύνδεσμο που βρίσκεται πιο κάτω. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και ότι η καταληκτική ημερομηνία εγγραφών είναι στις 01/11/2022. Σε όλους/όλες τους/τις εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Σύνδεσμος εγγραφής στο Συνέδριο:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=DQSIkWdsW0yxEjajBLZtrQAAAAAAAAAAAAMAADJT_NxUMzVMT1NTUjNPMEVCTkhEQVczMVBOQk9ZSy4u




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










543